Dit zijn de actuele nieuwsberichten van de gemeente. Oudere nieuwsberichten vindt u in het archief van de website.

  • Normaal verschijnt aan het begin van het jaar een nieuwe papieren informatiegids. Omdat deze gids ook informatie over het gemeentebestuur bevat en er in maart gemeenteraadsverkiezingen zijn, verschijnt de papieren versie dit jaar later in het voorjaar.
  • De gemeente Bunschoten telt ongeveer 8.500 bomen. Hiervan wordt ieder jaar 25% geïnspecteerd op veiligheid. Tegelijkertijd wordt de onderhoudsbehoefte geïnventariseerd. Het afgelopen jaar zijn de wijken Spakenburg-Noord en Bunschoten-Oost gecontroleerd.
  • De gemeente Bunschoten stuurt namens het gemeentebestuur van Bunschoten, samenwerkende winkeliers en de bedrijvenkring Bunschoten-Spakenburg een brandbrief aan minister-president Mark Rutte.
  • In de gemeente Bunschoten hechten we veel waarde aan onze ondernemers en helpen we starters graag op weg. Daarom bieden we in samenwerking met de Coöperatie Fabriek de masterclasses ‘Startende Ondernemers Bunschoten’ aan.
  • Vanaf 5 januari 2022 kunnen gedupeerde ouders van de kinderopvang toeslagaffaire hun private schulden indienen. Gedupeerde ouders/toeslagpartners van de kinderopvang toeslagaffaire waarvan de pauzeknop (moratorium) op 12 februari 2022 eindigt, ontvingen op 16 december 2021 een brief van de Belastingdienst waarin zij daarover zijn geïnformeerd.
  • In verband met de stijgende energieprijzen gaan gemeenten eenmalig een bedrag betalen aan huishoudens met een lager inkomen, als tegemoetkoming in de energierekening.
  • Vanaf woensdag 22 december sluiten de zogeheten dichtbijlocaties tijdelijk in de regio Utrecht. In onze gemeente is dat de vaccinatielocatie in sporthal De Toekomst. Inwoners kunnen vanaf woensdag alleen nog terecht bij de grote vaccinatielocaties Utrecht Jaarbeurs, Hoog Catharijne, Amersfoort Rijtuigenloods, Meander Medisch Centrum, Nieuwegein, Veenendaal en Woerden.
  • De afgelopen periode hebben veel inwoners vuurwerk- en geluidsoverlast ervaren. Daarom is de gemeente Bunschoten gestart met de campagne “Denk om mij: verknal mijn nachtrust niet!”.
  • Maandag 8 november is de ‘Safe, bij de bel’ week op basisscholen de Grondtoon en Groen van Prinstererschool van start gegaan. Deze week staat in het teken van de verkeersveiligheid rondom het gloednieuwe schoolgebouw van de scholen.
RSS feed