Dit zijn de actuele nieuwsberichten van de gemeente. Oudere nieuwsberichten vindt u in het archief van de website.

 • Wilt u ook graag stoppen met roken? En kunt u daar wel wat hulp bij gebruiken? Doe dan vanaf 1 oktober mee met Stoptober; 28 dagen niet roken in oktober. Meer dan 350.000 mensen hebben de afgelopen jaren al succesvol meegedaan. En wat zij kunnen, kunt u ook!
 • Rond deze periode start het Koopstromenonderzoek 2021. Dit onderzoek brengt het koopgedrag van inwoners van de Randstad en Noord-Brabant in beeld. Het onderzoek wordt uitgevoerd op verzoek van de Provincies Noord-Brabant, Noord-Holland, Utrecht en Zuid-Holland. Ook de gemeente Bunschoten neemt deel aan het onderzoek, dat wordt uitgevoerd door onderzoeksbureau I&O Research. 
 • Vindt u het leuk om bewoners te adviseren over energiebesparing? Meld u dan aan als vrijwillige energiecoach. Als energiecoach geeft u bewoners tips over hoe ze zowel geld als energie kunnen besparen: van eenvoudige maatregelen, zoals het vervangen van gloeilampen door ledlampen, tot grotere maatregelen, als het aanschaffen van zonnepanelen om het huis te verduurzamen. 
 • Wilt u een verhuizing doorgeven of een gevonden of verloren voorwerp melden? Dat kan bij de balie van het gemeentehuis, maar ook via de website van de gemeente Bunschoten. En zo zijn er nog veel meer dingen die u online kunt regelen. Vindt u dat lastig? Dan bent u van harte welkom bij de cursus Digisterker.
 • Vorig jaar is Buurtbemiddeling van start gegaan in Bunschoten. Buurtbemiddeling helpt buren om samen op zoek te gaan naar een oplossing als er problemen zijn. Het afgelopen jaar zijn dankzij Buurtbemiddeling al tientallen conflicten tussen buren succesvol opgelost! Om nog beter te voldoen aan de vraag naar Buurtbemiddeling, zijn we op zoek naar nieuwe vrijwilligers.
 • Wil je iets betekenen voor onze inwoners die tijdelijk een steuntje in de rug kunnen gebruiken? En ben je minimaal één keer in de twee weken beschikbaar voor een bezoekje aan iemand om gezellig samen (coronaproof) activiteiten te doen waar jullie beiden blij van worden? Meld je dan aan als maatje!
 • In het coalitieakkoord 2019-2022 is afgesproken dat er tiny houses in onze gemeente worden gebouwd. Tiny houses is klein wonen op een oppervlakte van maximaal circa 50 m². De afgelopen periode is er in samenwerking met woningstichting Het Gooi en Omstreken gewerkt aan de planvorming om de bouw van tiny houses te kunnen realiseren. Dit plan wordt op woensdag 8 september besproken in de commissie Ruimte.
  Planlocatie tiny houses en huurwoningen omcirceld
 • Bunschoten kent tal van ondernemers. Als gemeente moedigen wij het ondernemerschap ook aan. Wilt u dat de gemeente (het college of een wethouder) een keer bij uw bedrijf op bezoek komt? We komen graag langs! Als gemeente die bruist van het ondernemerschap vinden wij het leerzaam om een kijkje te krijgen in de keuken van de ondernemers in Bunschoten.
 • Op maandag 30 augustus 2021 wordt gestart met de werkzaamheden om het fietspad langs de Vaartweg tussen de Fokjesweg en de bebouwde kom van Eemdijk te verbreden. Tijdens deze werkzaamheden wordt de Vaartweg gedeeltelijk afgesloten.