Dit zijn de actuele nieuwsberichten van de gemeente. Oudere nieuwsberichten vindt u in het archief van de website.

 • Eikenprocessierups gezien? Meld het in Fixi

  De eikenprocessierups is weer gesignaleerd in de gemeente Bunschoten. Heeft u (mogelijk) een nest gesignaleerd? Neem dan zo snel mogelijk contact op met Snel Herstel! 

 • Rookvrij terrein realiseren? Vraag de gratis Rookvrij-stoeptegel aan!

  Vandaag, dinsdag 31 mei, is het Wereld Niet Roken Dag. Op deze dag heeft wethouder Peter van Asselt de stoeptegel Rookvrij geplaatst bij Peuterschool Kwetternest en kinderdagverblijf ‘t Kukelesaantje. Door de stoeptegel Rookvrij kan iedereen zien dat er niet gerookt mag worden op het terrein. 

 • Meld een Vermoeden maakt ondermijning zichtbaar

  Sinds kort is er in de gemeente Bunschoten een meldpunt voor ondermijnende criminaliteit waar u snel en eenvoudig signalen van ondermijning kunt melden: Meld een Vermoeden.

 • Ondersteuning bij gevolgen toeslagaffaire

  Helaas heeft de toeslagenaffaire ook gezinnen in de gemeente Bunschoten gedupeerd. Bent u getroffen door de kinderopvangtoeslagaffaire? Dan kunt u bij de (gevolg)problemen ondersteuning krijgen van de gemeente.

 • Bunschoten
 • Verhoogd risico op natuurbrand

  Het is erg droog in de natuur. De kans op een snel uitbreidende natuurbrand is groot. De brandweer in de regio Utrecht is daarom vanaf woensdag 20 april extra alert op natuurbranden en zet meer personeel en materieel in.

 • Energietoeslag voor inwoners met een laag inkomen

  De energiekosten zijn fors gestegen. Een deel van onze inwoners kan die prijsstijging niet opvangen. Daarom krijgt ieder huishouden dat rond moet komen van een laag inkomen een eenmalige energietoeslag van € 800,- van de Rijksoverheid.  

 • Geen wachtrij in Bunschoten voor aanvragen documenten

  Meerdere media berichten dat het bij verschillende gemeenten in de Provincie Utrecht erg druk is bij de afdeling Burgerzaken, waardoor het bijvoorbeeld lang kan duren voor u een nieuw paspoort of rijbewijs in handen hebt. In Bunschoten is dat niet het geval.

  Paspoort
 • Onderzoek naar gemeentebreed investeringsfonds

  Een gemeentebreed investeringsfonds voor ondernemers om de samenwerking te verstevigen en collectieve activiteiten samen te financieren. Hoe denkt u daarover? Het onafhankelijke bureau Stad & Co onderzoekt, in opdracht van de gemeente Bunschoten, de wensen, prioriteiten en het draagvlak bij gebruikers en eigenaren van niet-woningen met betrekking tot dit investeringsfonds.

RSS feed