Dit zijn de actuele nieuwsberichten van de gemeente. Oudere nieuwsberichten vindt u in het archief van de website(externe link).

 • Ontwerp omgevingsvisie gereed

  Het ontwerp van de nieuwe omgevingsvisie voor de gemeente Bunschoten is af. In de omgevingsvisie hebben we opgenomen wat we als gemeente belangrijk vinden om te behouden, maar ook welke uitdagen en opgaven we zien. Daarbij hebben we beschreven wat onze ambities voor de komende 20 jaar zijn.

 • Energietoeslag 2023: wetsvoorstel wordt voorbereid

  Vanwege de stijgende energieprijzen is in 2022 een energietoeslag van € 1.300,- aan huishoudens met een laag inkomen beschikbaar gesteld om hen te helpen bij het betalen van de energierekening.

 • Sporten voor kwetsbare kinderen bij het Sportclubje

  Kent u het Sportclubje al? Het Sportclubje is bedoeld als een kleinschalige sportactiviteit voor kwetsbare kinderen in de leeftijd van 7 tot 14 jaar die iets meer begeleiding nodig hebben dan een reguliere sportvereniging kan bieden.

 • Wegwerkzaamheden Vinkenweg en Frans Jacobsweg

  In 2023 wordt de Vinkenweg (vanaf de Vaartweg tot en met de kruising Bloklandseweg) en de Frans Jacobsweg (van de komgrens met Bunschoten-Spakenburg tot het kruispunt Fokjesweg) opgeknapt. De werkzaamheden starten volgens planning begin februari en worden uiterlijk medio mei afgerond.

 • Vervolg ruimen graven Memento Mori

  In het najaar van 2023 gaat de gemeente verder met het ruimen van algemene graven en particuliere graven die niet verlengd zijn. In september zijn hiervoor brieven verstuurd aan familieleden, dan wel voormalig rechthebbenden.

 • Meld niet-werkende straatverlichting bij CityTec

  In deze maanden vinden veel van onze dagelijkse activiteiten plaats in het donker. Goed werkende openbare verlichting is van groot belang. Daarom vragen wij u om niet-werkende straatverlichting te melden.

 • Start werkzaamheden nieuwe skatebaan

  Volgende week wordt gestart met de werkzaamheden voor de aanleg van de vernieuwde skatebaan langs de Bikkersweg. Dit naar aanleiding van een petitie die is ingediend door een groep jongeren voor de realisatie van een nieuw skatepark. De bestaande toestellen, hekwerken en een deel van het groen rondom de skatebaan wordt verwijderd.

 • Gratis OV voor 66-plussers met krappe beurs

  Op maandag 19 september is de proef ‘Gratis OV voor 66 plus’ in de provincie Utrecht gestart. Mensen boven de 66 jaar met een laag inkomen komen in aanmerking voor het gratis OV-abonnement.

 • Meld je aan bij HackShield en word Cyber Agent

  Ben jij tussen de 8 en 12 jaar oud en woon je in de gemeente Bunschoten? Meld je dan aan bij HackShield en word Cyber Agent. Door het spelen van deze videogame leer je hoe je jezelf, je vader, moeder, opa en oma beschermt tegen gevaar op het internet.