Dit zijn de actuele nieuwsberichten van de gemeente. Oudere nieuwsberichten vindt u in het archief van de website.

 • De afgelopen tijd is er digitaal vergaderd vanwege de geldende coronamaatregelen. Nu zaterdag 5 juni de derde stap is gezet in het openingsplan, is besloten om de commissievergaderingen weer fysiek te laten plaatsvinden in de raadzaal. Uiteraard op 1,5 meter afstand en met inachtneming van de nog geldende maatregelen.
 • Binnen de gemeente Bunschoten kennen we twee begraafplaatsen, namelijk Memento Mori en De Akker. Op dit moment wordt onderzocht of het mogelijk is om langere grafrust aan te bieden en de begraafcapaciteit uit te breiden. Om deze capaciteit te vergroten, wordt gekeken op welke manier er extra graven gerealiseerd kunnen worden op begraafplaats De Akker.
 • Na positieve besluitvorming door de gemeenteraad hebben wethouder Huig van Barneveld, senior ontwikkelingsmanager Dick Boekhout namens BPD en adjunct-directeur Henri Pleizier namens Aalberts Ontwikkeling BV op donderdag 3 juni 2021 de samenwerkingsovereenkomst voor het zesde eiland van Rengswetering getekend. Met het sluiten van deze overeenkomst is weer een stap gezet in het continueren van de woningbouw in de uitbreidingswijk van Bunschoten.
 • Woensdag 19 mei heeft het kabinet de tweede stap gezet in het openingsplan en zaterdag 5 juni volgt de derde stap. Langzaam wordt steeds meer mogelijk en hopelijk volgt het herstel van onze economie snel. 
 • Heeft u klachten die passen bij het coronavirus? Sinds maandag 31 mei kunt u zich op afspraak laten testen bij de mobiele testbus van de GGD regio Utrecht op de parkeerplaats van het gemeentehuis. Afgelopen zaterdag was de laatste dag dat u terecht kon bij de testlocatie naast Zorg- en Wooncentrum De Haven.
 • Vanaf vandaag, woensdag 19 mei, mogen de terrassen onder voorwaarden langer open, namelijk van 06.00 tot 20.00 uur. Op het Spuiplein is net als vorig jaar meer ruimte gecreëerd voor de terrassen, zodat aan de landelijke coronamaatregelen kan worden voldaan. 
 • Vanaf eind mei tot medio juli vinden er rioolwerkzaamheden plaats in de Zuyderzeebuurt. Bij de oplevering van het riool zijn namelijk een aantal gebreken geconstateerd aan de inlaten (de verbindingen tussen aansluitingen van kolken en/of gebouwen) op het hoofdriool. Ook wordt er een verbindingsriool voor regen gerealiseerd in de straat Weikamp.
  Rioolbuizen
 • Heeft u er altijd al van gedroomd om een eigen stuk grond te hebben waar u een vrijstaande woning op kan bouwen? Dan is dit uw kans! Er zijn namelijk vier vrije kavels te koop voor particulieren op eiland vier van Rengerswetering. 
 • De coronacrisis heeft bij veel ondernemers gezorgd voor grote gevolgen voor hun bedrijfsvoering. Misschien bent u wel een van die ondernemers. Als dat zo is, wil de gemeente Bunschoten u graag helpen. Daarvoor werken wij samen met het Geldloket Amersfoort, het startpunt voor ondernemers in zwaar weer.