Dit zijn de actuele nieuwsberichten van de gemeente. Oudere nieuwsberichten vindt u in het archief van de website.

 • De gemeente Bunschoten start met een onderzoek naar de mogelijkheden voor herbestemming van de Van Amerongenschool. Dit gemeentelijke monument komt in september 2020 namelijk leeg te staan na de verhuizing van de school naar de nieuwe locatie.
 • Met ingang van 1 april is de app van de gemeente Bunschoten offline. Deze applicatie werd voornamelijk gebruikt voor het maken van een Snel Herstel-melding. Omdat we sinds een paar weken werken met Fixi, is onder meer om die reden besloten de app uit te zetten.
 • In de gemeente Bunschoten is een persoon getest en is besmetting met het coronavirus vastgesteld op maandag 23 maart 2020.  Het contactonderzoek dat de GGD regio Utrecht in dit soort situaties altijd doet, vindt momenteel plaats.
 • Beste ondernemer,  Het coronavirus heeft een grote invloed op ons dagelijkse leven en ook op dat van u als ondernemer. Wij begrijpen dat het voor u een onzekere en zware tijd is. Daarom denken we als gemeente Bunschoten graag met u mee en willen wij onze steun naar u uitspreken en helpen waar mogelijk. In dit bericht zetten we de belangrijkste dingen voor u op een rij.
 • Spaarvarken
  Ook voor het schooljaar 2020-2021 stelt de gemeente Bunschoten € 15. 000,- beschikbaar voor muziekeducatie op school.  Met deze subsidie kunt u drie muziek- of zanglessen geven aan groep 5 van een basisschool in de gemeente Bunschoten. Ook horen enkele naschoolse lessen aan geïnteresseerde leerlingen tot de subsidieregeling.
 • Bedrijfscontactpersonen met de wethouder
  Bunschoten kent tal van ondernemers. Als gemeente moedigen wij het ondernemerschap ook aan. Wilt u dat de gemeente (het college of een wethouder) een keer bij uw bedrijf op bezoek komt? We komen graag langs! Als gemeente die bruist van het ondernemerschap, vinden wij het leerzaam om een kijkje te krijgen in de keuken van de ondernemers in Bunschoten.
 • Eind 2015 werd de Stichting Lokale Omroep Spakenburg (LOS) voor vijf jaar aangewezen als lokale publieke media-instelling. Deze aanwijzing eindigt op 30 oktober 2020. De LOS heeft aangegeven een aanvraag te hebben gedaan voor het verlengen van de aanwijzing voor de komende vijf jaar.
 • Gedeputeerde Staten van Utrecht hebben op 3 maart het ontwerpbesluit vastgesteld om de door biogascentrale A. van de Groep & Zonen BV in Bunschoten gevraagde vergunning voor wijziging van de inrichting/het bedrijf te weigeren en de bestaande provinciale omgevingsvergunning van dit bedrijf in te trekken.
 • In deze maanden vinden veel van onze dagelijkse activiteiten plaats in het donker. Goed werkende openbare verlichting is daarom van groot belang. Niet alleen voor de verkeersveiligheid, maar ook voor het gevoel van sociale veiligheid en om criminaliteit zoveel mogelijk te voorkomen. Daarom vragen wij u om defecte straatverlichting te melden.