Dit zijn de actuele nieuwsberichten van de gemeente. Oudere nieuwsberichten vindt u in het archief van de website.

 • Informatieavond Homies: help een kind zo thuis mogelijk opgroeien

  Samen met andere partners organiseert Stichting Present op woensdag 7 september a.s. een informatieavond over het project Homies. Heeft u ruimte in uw hart, huis en agenda? Kom dan van 20.00 tot 21.30 uur naar De Samenklank (Bikkersweg 86) om meer te horen over steun- en pleeggezinnen en gezinshuizen.

 • Word jij één van onze nieuwe energiecoaches?

  Zet jij je graag in voor je wijk en een duurzame wereld? Of vind je het belangrijk om mensen te helpen die door torenhoge energieprijzen hun energierekening niet meer kunnen betalen? Meld je dan aan als energiecoach.

 • Veilig de zomer door: maak het inbrekers niet te makkelijk

  De zomerperiode is een fijne tijd waarin veel mensen op vakantie zijn of een dagje uit. Maar het is ook de tijd waarin inbrekers gemakkelijk toeslaan, omdat ze weten dat bewoners van huis zijn of omdat ze een raam open zien staan. Wij geven u graag een aantal tips om inbraak te voorkomen.

 • Yilmaz Erdogan nieuwe kinderburgemeester Bunschoten

  Yilmaz Erdogan mag zichzelf de nieuwe kinderburgemeester van de gemeente Bunschoten noemen. Hij neemt hiermee het stokje over van kinderburgemeester 2021-2022 Rosalie Koops. Tijdens de finale van de zoektocht naar een nieuwe kinderburgemeester op vrijdag 1 juli kreeg Yilmaz de kinderambtsketen omgehangen door burgemeester Melis van de Groep en kinderburgemeester 2021-2022 Rosalie Koops. Het komende schooljaar vertegenwoordigt Yilmaz de kinderen uit de gemeente Bunschoten.

 • Een veilig ID: geef oplichters geen kans

  Gaat u nog op vakantie? Pas dan goed op als er een kopie van uw identiteitsbewijs wordt gevraagd, bijvoorbeeld bij het inchecken bij de camping of als u een auto huurt. Er zijn mensen die misbruik maken van deze kopieën. U kunt dit misbruik tegengaan.

 • Op vakantie? Controleer of uw ID-bewijs nog geldig is!

  De zomervakantie staat weer voor de deur. Gaat u op reis naar het buitenland? Controleer dan tijdig of uw paspoort of identiteitskaart nog geldig is. Het aanvragen van het reisdocument duurt in principe zes dagen.

  Paspoort
 • Huldiging sportkampioenen

  Maandagavond 19 september is het eindelijk weer zover: de huldiging van onze lokale sportkampioenen door het gemeentebestuur.

  Medaille met logo gemeente Bunschoten
 • Nieuw coalitieakkoord gepresenteerd en ondertekend

  Onder het motto "Bouwen aan de toekomst!" slaan CAP, CDA en VVD de handen ineen voor een nieuwe coalitie in de gemeente Bunschoten. Vanmiddag is het coalitieakkoord voor de komende vier jaar gepresenteerd en ondertekend in de raadzaal van het gemeentehuis.

 • Eikenprocessierups gezien? Meld het in Fixi

  De eikenprocessierups is weer gesignaleerd in de gemeente Bunschoten. Heeft u (mogelijk) een nest gesignaleerd? Neem dan zo snel mogelijk contact op met Snel Herstel! 

RSS feed