Dit zijn de actuele nieuwsberichten van de gemeente. Oudere nieuwsberichten vindt u in het archief van de website(externe link).

 • Helm verplicht voor snorfietsers vanaf 1 januari

  In Nederland zijn ongeveer 800.000 snorfietsen. Deze mogen maximaal 25 kilometer per uur rijden en zijn te herkennen aan de blauwe kentekenplaat. Om het aantal dodelijke slachtoffers en (ernstige) gewonden onder snor- en bromfietsers terug te dringen, wordt de helm voor snorfietsers en eventuele passagiers per 1 januari 2023 verplicht.

 • Meld niet-werkende straatverlichting bij CityTec

  In deze maanden vinden veel van onze dagelijkse activiteiten plaats in het donker. Goed werkende openbare verlichting is van groot belang. Daarom vragen wij u om niet-werkende straatverlichting te melden.

 • Renovatie hoofdriool Zuidwenk afgerond

  Begin november is gestart met de renovatie van het hoofdriool bij de Zuidwenk. Sinds kort zijn de werkzaamheden afgerond. Dankzij deze renovatie kan het riool op deze locatie weer voor minimaal vijftig jaar mee.

 • € 70,- geld terug-actie voor huurders

  Huurt u een woning in de gemeente Bunschoten? Dan kunt u nog gebruikmaken van de € 70,- geld terug-actie bij aankoop van energiebesparende producten.

 • Nieuwe energiecoaches gezocht

  Lijkt het jou leuk om energiecoach te worden en advies te geven aan mede-inwoners over hoe zij hun woning kunnen verduurzamen? Kom dan naar de bijeenkomst in het gemeentehuis op donderdag 1 december a.s. van 18.00 tot 18.30 uur om kennis te maken met de energiecoaches en je vragen te stellen.

 • Vaccinatielocatie vanaf 21 december gesloten

  In de gemeente Bunschoten kunnen inwoners voor een vaccinatie tegen het coronavirus nu nog elke dinsdag terecht bij de sporthal van IJsselmeervogels (Westdijk 14). Maar niet voor lang meer. Dinsdag 20 december is namelijk de laatste dag dat er een prik kan worden gehaald.

 • Ontmoetingscentrum De Bron wint Gemeenteprijs

  Dinsdagavond 29 november is de Gemeenteprijs 2022 uitgereikt in het gemeentehuis. Daar maakte burgemeester Melis van de Groep bekend dat Ontmoetingscentrum De Bron zich dit keer de winnaar mag noemen van de felbegeerde prijs.

 • Expositie Het Wilde Oog: Grensverleggers

  Sinds deze week is er een nieuwe expositie van Het Wilde Oog te zien in het gemeentehuis van Bunschoten. Het gaat om een serie verrassende foto’s met als onderwerp Grensverleggers.

 • Start werkzaamheden nieuwe skatebaan

  Volgende week wordt gestart met de werkzaamheden voor de aanleg van de vernieuwde skatebaan langs de Bikkersweg. Dit naar aanleiding van een petitie die is ingediend door een groep jongeren voor de realisatie van een nieuw skatepark. De bestaande toestellen, hekwerken en een deel van het groen rondom de skatebaan wordt verwijderd.

RSS feed