Dit zijn de actuele nieuwsberichten van de gemeente. Oudere nieuwsberichten vindt u in het archief van de website.

 • Mondkapjes verplicht per 1 december

  Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, is het dragen van een mondkapje per 1 december 2020 verplicht in alle publieke binnenruimten, stationsgebouwen en luchthavens. De mondkapjesplicht geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder. Wie de regel niet naleeft, riskeert een boete van 95 euro. 

 • Westdijk afgesloten voor al het verkeer

  Vanwege het saneren van de Westdijk is de dijk sinds vorige week woensdag 25 november afgesloten voor al het verkeer, bestemmingsverkeer (aanwonenden en agrariërs) uitgezonderd. Deze afsluiting geldt dus ook voor fietsers en voetgangers. Het betreden van de Westdijk kan namelijk gevaarlijke verkeerssituaties opleveren.

 • Meld niet-werkende straatverlichting bij CityTec

  In deze maanden vinden veel van onze dagelijkse activiteiten plaats in het donker. Goed werkende openbare verlichting is daarom van groot belang. Niet alleen voor de verkeersveiligheid, maar ook voor het gevoel van sociale veiligheid en om criminaliteit zoveel mogelijk te voorkomen. Daarom vragen wij u om niet-werkende straatverlichting te melden.

 • Burgemeester overhandigt Erepenning aan Bort Zwaan

  Op donderdag 26 november heeft burgemeester Melis van de Groep in de Adventkerk de gemeentelijke Erepenning overhandigd aan Bort Zwaan voor zijn waardevolle inzet en grote betekenis voor de cultuurgeschiedenis van de gemeente Bunschoten.

 • Maak gebruik van een plattelandscoach

  De landbouwsector is altijd in beweging en staat ook nu voor verschillende uitdagingen. De provincie Utrecht vindt het daarom essentieel om agrarische ondernemers en erfeigenaren juist nu op onafhankelijke wijze bij te staan en te faciliteren. Iedere agrarische ondernemer en erfeigenaar in de provincie Utrecht krijgt daarom de gelegenheid om zich gesubsidieerd te laten coachen en begeleiden door een onafhankelijke plattelandscoach. Deze plattelandscoach begeleidt u om tot keuzes te komen die u, uw familie en uw bedrijf verder helpen.

 • Coronatest nu ook mogelijk in Bunschoten

  Vanaf donderdag 26 november kunt u ook in de gemeente Bunschoten terecht voor een betrouwbare en gratis coronatest. Het gaat om een samenwerking tussen GGD regio Utrecht en het Zorg- en wooncentrum De Haven. 

  Testlocatie Bunschoten
 • Huisartsen trekken aan de bel: zorg komt onder druk te staan

  Begin vorige week leek het aantal coronabesmettingen in de gemeente Bunschoten iets af te nemen, maar helaas kwam daar alweer snel verandering in. Burgemeester Melis van de Groep heeft al verschillende keren aangegeven zich zorgen te maken. Ook huisartsen trekken alarmerend aan de bel en zien een toeloop van coronapatiënten. 

 • Goede fietsverlichting is onmisbaar

  In deze tijd van het jaar is het laat licht en vroeg donker. Een fietser zonder goede verlichting is nauwelijks zichtbaar in het verkeer. Levensgevaarlijk! Het is van groot belang om als fietser zichtbaar te zijn, en daarom besteden we in de verkeersrubriek deze keer aandacht aan goede fietsverlichting.

 • Gemeente Bunschoten aangesloten bij Meld Misdaad Anoniem

  Inwoners uit de gemeente Bunschoten konden altijd al meldingen maken bij Meld Misdaad Anoniem (M.), maar nu gaat de gemeente officieel samenwerken met dit meldpunt. Burgemeester Melis van de Groep en Karin Krijnen van Meld Misdaad Anoniem tekenden daarvoor op 18 november een samenwerkingsovereenkomst.

  Burgemeester Van de Groep en Karin Krijnen tekenen overeenkomst