Dit zijn de actuele nieuwsberichten van de gemeente. Oudere nieuwsberichten vindt u in het archief van de website.

 • Bunschoten
 • Ontwerp vernieuwde skatebaan klaar

  De skatebaan bij de Bikkersweg wordt vernieuwd. In overleg met omwonenden en (toekomstige) gebruikers van de skatebaan is een ontwerp gemaakt.

 • Kans op wateroverlast beperken? Ontlast het riool!

  Door de klimaatverandering worden er steeds meer en heftigere regenbuien verwacht. Al het regenwater dat valt, moet ergens heen. Bij het opnieuw inrichten van het kruispunt Bikkersweg-Oosterstraat-Prinses Irenestraat is daarom rekening gehouden met het afvoeren van regenwater. 

 • Geef uw mening over speed pedelecs in de gemeente Bunschoten

  Op dit moment doen twee studenten onderzoek naar speed pedelecs in de gemeente Bunschoten. Zij hebben een enquête opgesteld om een beeld te krijgen van de veiligheid van deze snelfietsen op de openbare weg. En wij zijn benieuwd naar uw mening over dit onderwerp.

 • Vragenlijst energiearmoede

  Een student van de opleiding Built Environment van de Hogeschool Utrecht doet momenteel onderzoek naar energiearmoede in de gemeente Bunschoten. Heeft u moeite met het betalen van uw energierekening? Of wilt u het energieverbruik in uw woning terugdringen, maar heeft u daar hulp bij nodig? Vul dan de vragenlijst in en laat weten wat u belangrijk vindt en waar u ondersteuning bij nodig heeft. Met uw input kan de gemeente namelijk nog beter aansluiten bij de behoeften van u als inwoner.

 • Iemand voordragen voor een koninklijke onderscheiding

  Op dinsdag 26 april heeft burgemeester Melis van de Groep koninklijke onderscheidingen uitgereikt aan vier inwoners van de gemeente Bunschoten vanwege hun jarenlange vrijwillige inspanningen voor de samenleving. 

 • Standplaatsen vrij voor 50e editie Spakenburgse Dagen

  VVV Spakenburg, onderdeel van stichting Dynamisch Spakenburg, organiseert dit jaar de 50e editie van de Spakenburgse Dagen op woensdag 20 en 27 juli en 3 en 10 augustus. Wilt u graag met een kraam op de markt staan tijdens hét evenement van het jaar? Dan is dit uw kans.

 • Opruimen gevonden fietsen

  Alle fietsen die in de afgelopen periode zijn gevonden en nog niet door de eigenaar zijn opgehaald, worden binnenkort opgehaald door een opkoper.

 • Herstellen wegmarkeringen begin mei van start

  Vanaf begin mei worden de wegmarkeringen, zoals zebrapaden, pijlen en strepen op de weg, op verschillende locaties in Bunschoten vernieuwd. Hiervoor hoeven geen wegen afgesloten te worden. Wel kan het verkeer op sommige plekken hiervan kort overlast ondervinden. De werkzaamheden worden diezelfde maand nog afgerond.

RSS feed