Dit zijn de actuele nieuwsberichten van de gemeente. Oudere nieuwsberichten vindt u in het archief van de website.

 • Tweede Kamerverkiezingen

  Op woensdag 17 maart a.s. vinden de Tweede Kamerverkiezingen plaats. Uw stem en de stemmen van de andere kiezers bepalen welke 150 gekozen vertegenwoordigers na de verkiezingen in de Tweede Kamer komen.
 • Compostdag 27 maart geannuleerd

  In heel Nederland gelden verscherpte maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan en dat lijkt de komende periode nog niet te veranderen. Naar aanleiding hiervan heeft ROVA besloten om binnen haar gemeenten de Compostdag van zaterdag 27 maart 2021 te annuleren. 
 • Opheffing vaarverbod Oude Haven 

  In de Oude Haven en de havenmonding geldt sinds dinsdag 9 februari 20.00 uur een vaarverbod. Dit vaarverbod wordt op donderdag 18 februari om 07.00 uur opgeheven.
 • Uw mening is nodig voor de Energietransitie

  Elke dag gebruiken we energie. Voor het licht, de verwarming of onze mobiele telefoon. De meeste energie wordt opgewekt door het verbranden van gas, steenkool en olie. Dat zorgt voor klimaatproblemen, zoals het opwarmen van de aarde. De Nederlandse regering wil zoveel mogelijk energie besparen én energie op een duurzame manier gaan opwekken. 
 • Dennis van der Heijden is bedrijfscontactpersoon

  Bent u ondernemer in de gemeente Bunschoten en heeft u bepaalde vragen waar u hulp bij nodig heeft? Dan kunt u terecht bij Dennis van der Heijden. Als bedrijfscontactpersoon is hij het eerste aanspreekpunt voor ondernemers in de gemeente Bunschoten.
  Bedrijfscontactpersoon Dennis van der Heijden
 • Iets betekenen voor een ander? Word iemands maatje!

  Wil je iets betekenen voor onze inwoners die tijdelijk een steuntje in de rug kunnen gebruiken? En ben je minimaal één keer in de twee weken beschikbaar voor een bezoekje aan iemand om gezellig samen (coronaproof) activiteiten te doen waar jullie beiden blij van worden? Meld je dan aan als maatje!
 • Meedenkavond over ondernemen

  Inmiddels zijn de eerste drie meedenkavonden over de nieuwe Omgevingsvisie achter de rug. Dat heeft al veel nieuwe wensen en ideeën opgeleverd! Op woensdag 3 maart kunt u nog meedenken over het thema Ondernemen. 
 • Regels openbare laadpalen elektrische voertuigen

  Eind januari zijn de eerste negen openbare laadpalen voor elektrische voertuigen geplaatst in de gemeente Bunschoten, stuk voor stuk op verzoek van inwoners die elektrisch rijden. In deze editie van de Verkeersrubriek besteden we aandacht aan de regels die gelden rondom deze openbare laadpalen.
 • Overeenkomst 24 woningen Rengerswetering ondertekend

  Op maandag 8 februari is de koopovereenkomst voor de ontwikkeling van 24 nieuwbouwwoningen op Rengerswetering eiland 4 ondertekend door wethouder Huig van Barneveld en Henri Pleizier van Aalberts Ontwikkeling.