Dit zijn de actuele nieuwsberichten van de gemeente. Oudere nieuwsberichten vindt u in het archief van de website.

 • De provincie Utrecht gaat samen met de gemeenten Amersfoort en Bunschoten de fietsroute tussen Amersfoort en Bunschoten veiliger en aantrekkelijker maken voor fietsers. Het eerste (voorlopig) ontwerp is af. 
 • Het winterseizoen is weer aangebroken. De strooiwagens staan dan ook klaar om gladheid in de gemeente Bunschoten te voorkomen en te bestrijden.
 • Om de veiligheid voor overstekende scholieren te verbeteren en de Rengersweg als belangrijke fietsroute te behouden en veiliger te maken, wordt het kruispunt Bikkersweg-Prinses Irenestraat-Rengersweg opnieuw ingericht.
 • Er is een verzoek ingediend aan de ministeries van Economische Zaken en Klimaat (EZK) en Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) om geld vrij te maken in hun begroting voor het behoud van de bruine vloot. Eerder dit jaar heeft de gemeente Bunschoten al geld gegeven aan de bruine vloot, die afgemeerd is in de Museumhaven Spakenburg. 
 • Maandag 8 november is de ‘Safe, bij de bel’ week op basisscholen de Grondtoon en Groen van Prinstererschool van start gegaan. Deze week staat in het teken van de verkeersveiligheid rondom het gloednieuwe schoolgebouw van de scholen.
 • Vindt u het leuk om bewoners te adviseren over energiebesparing? Meld u dan aan als vrijwillige energiecoach. Als energiecoach geeft u bewoners tips over hoe ze zowel geld als energie kunnen besparen: van eenvoudige maatregelen, zoals het vervangen van gloeilampen door ledlampen, tot grotere maatregelen, als het aanschaffen van zonnepanelen om het huis te verduurzamen. 
 • Op dinsdagavond 2 november konden geïnteresseerde inwoners van de gemeente Bunschoten meedenken over de ontwikkeling van de eilanden 5, 6 en 7 van Rengerswetering. En met succes. Er werd enthousiast meegepraat en meegedacht over de voorlopige planopzet en de bijbehorende sfeerbeelden.
 • De zomer is voorbij, wat betekent dat honden sinds 1 november weer zijn toegestaan bij ’t Kleine Zeetje tot en met 31 maart 2022. Dit gebied is gedurende de winterperiode een losloopgebied met opruimplicht.
  Hond op het strand
 • Wil een politieke partij onder een bepaalde naam of aanduiding meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022? Dan moet zij uiterlijk 20 december 2021 een registratieverzoek inleveren bij het centraal stembureau van de gemeente.
RSS feed