Dit zijn de actuele nieuwsberichten van de gemeente. Oudere nieuwsberichten vindt u in het archief van de website(externe link).

 • Vergunningen biogascentrale definitief ingetrokken

  De Raad van State heeft uitspraak gedaan in het hoger beroep van de bodemprocedure inzake het bedrijf A. van de Groep & Zn. in Bunschoten. De vergunningen van de biogascentrale zijn naar het oordeel van de Raad van State terecht ingetrokken door de provincie Utrecht. De Raad van State oordeelt net als de rechtbank dat het belang van het voorkomen van strafbare feiten zwaarder weegt dan de belangen van het biogasbedrijf.

 • Gratis professionele relatietherapie

  Ervaart u zelf problemen in uw relatie en komt u er samen niet meer uit? Dan kunt u terecht bij de gemeente Bunschoten. 

 • Bespaar energie en maak uw huis en tuin klimaatbestendig

  Halverwege vorig jaar zijn de gasprijzen flink gaan stijgen. Door nu energie te besparen, kunt u zelf weer wat geld terugverdienen en begint u het nieuwe jaar goed. 

 • Plannen voor tiny houses en sociale huurwoningen

  In het coalitieakkoord 2019-2022 is afgesproken dat er tiny houses in onze gemeente worden gebouwd. Tiny houses is klein wonen op een oppervlakte van maximaal circa 50 m². De afgelopen periode is er in samenwerking met woningstichting Het Gooi en Omstreken gewerkt aan de planvorming om de bouw van tiny houses te kunnen realiseren. Dit plan wordt op woensdag 8 september besproken in de commissie Ruimte.