Dit zijn de actuele nieuwsberichten van de gemeente. Oudere nieuwsberichten vindt u in het archief van de website.

 • Vanaf januari 2022 gaat de gemeente Bunschoten over op het nascheiden van afval. Dan mag u het restafval bij het PMD (plastic en metalen verpakkingen en drankenkartons) doen. De andere afvalstromen blijft u wel apart inzamelen. 
 • Sinds de corona steunmaatregelen voor ondernemers april vorig jaar in het leven geroepen zijn, heeft Uitvoeringsorganisatie Baarn Bunschoten Soest (BBS) al meer dan 3500 aanvragen afgehandeld. Het gaat om de Tijdelijke ondersteuning zelfstandig ondernemers (Tozo) die zelfstandigen kunnen aanvragen als hun inkomen onder het bestaansminimum komt.
 • De gemeente Bunschoten is dit jaar de 2e MKB-vriendelijkste gemeente geworden van de provincie Utrecht. Landelijk staat onze gemeente op de 16e plaats. In 2018 was de gemeente 3e in de Provincie Utrecht en landelijk veroverden we de 9e plaats. Bunschoten scoort voor het ondernemersklimaat een 7.6. Bijzonder aan deze verkiezing is dat de stem van de ondernemer de doorslag geeft.
  Ingang Haarbrug-Zuid
 • Kunt u uw woonlasten (huur of hypotheek, inclusief gas, water en elektriciteit) niet of nauwelijks meer betalen door de nadelige effecten van de coronacrisis? Wellicht biedt de TONK-regeling (Tijdelijke Overbrugging Noodzakelijke Kosten) uitkomst. Deze regeling is ongewijzigd verlengd tot 1 oktober van dit jaar.
  Spaarvarken
 • Rosalie Koops is verkozen tot de eerste kinderburgemeester van de gemeente Bunschoten. Tijdens de finale van de zoektocht naar een kinderburgemeester op vrijdag 25 juni kreeg de scholier de kinderambtsketen omgehangen door burgemeester Melis van de Groep. Het komende schooljaar vertegenwoordigt Rosalie de kinderen in de gemeente en gaat zij zich inzetten voor het thema veiligheid in het verkeer. 
 • Vanuit de provincie Utrecht is onderzoek gedaan naar arbeidsmigranten en huisvesting voor arbeidsmigranten in de Utrechtse gemeenten. Het rapport geeft een goed beeld dat Bunschoten hier op de juiste wijze mee omgaat.
 • De gemeente Bunschoten krijgt een vaccinatielocatie. In juni wordt er een tijdelijke vaccinatielocatie in sporthal De Toekomst ingericht. Het vaccineren gebeurt één dag per week op de dinsdag en start op dinsdag 29 juni 2021. Maar let wel op: we zijn en blijven hiervoor afhankelijk van de levering van de vaccins.
 • Heeft u klachten die passen bij het coronavirus? Sinds maandag 31 mei kunt u zich op afspraak laten testen bij de mobiele testbus van de GGD regio Utrecht op de parkeerplaats van het gemeentehuis. Afgelopen zaterdag was de laatste dag dat u terecht kon bij de testlocatie naast Zorg- en Wooncentrum De Haven.
 • Vanaf vandaag, woensdag 19 mei, mogen de terrassen onder voorwaarden langer open, namelijk van 06.00 tot 20.00 uur. Op het Spuiplein is net als vorig jaar meer ruimte gecreëerd voor de terrassen, zodat aan de landelijke coronamaatregelen kan worden voldaan.