Dit zijn de actuele nieuwsberichten van de gemeente. Oudere nieuwsberichten vindt u in het archief van de website.

 • Vergunningen biogascentrale definitief ingetrokken

  De Raad van State heeft uitspraak gedaan in het hoger beroep van de bodemprocedure inzake het bedrijf A. van de Groep & Zn. in Bunschoten. De vergunningen van de biogascentrale zijn naar het oordeel van de Raad van State terecht ingetrokken door de provincie Utrecht. De Raad van State oordeelt net als de rechtbank dat het belang van het voorkomen van strafbare feiten zwaarder weegt dan de belangen van het biogasbedrijf.

 • Gratis professionele relatietherapie

  Ervaart u zelf problemen in uw relatie en komt u er samen niet meer uit? Dan kunt u terecht bij de gemeente Bunschoten. 

 • Bespaar energie en maak uw huis en tuin klimaatbestendig

  Halverwege vorig jaar zijn de gasprijzen flink gaan stijgen. Door nu energie te besparen, kunt u zelf weer wat geld terugverdienen en begint u het nieuwe jaar goed. 

 • Rioolwerkzaamheden Eemdijk-Noord

  In het jaar 2020 is de riolering in Eemdijk gereinigd en geïnspecteerd. Hieruit is gebleken dat de riolering op bepaalde delen toe is aan renovatie. Deze week zijn de werkzaamheden begonnen om het riool te renoveren.

  Rioolbuizen
 • Masterclasses voor startende ondernemers

  In de gemeente Bunschoten hechten we veel waarde aan onze ondernemers en helpen we starters graag op weg. Daarom bieden we in samenwerking met de Coöperatie Fabriek de masterclasses ‘Startende Ondernemers Bunschoten’ aan.

 • Denk om mij: verknal mijn nachtrust niet!

  De afgelopen periode hebben veel inwoners vuurwerk- en geluidsoverlast ervaren. Daarom is de gemeente Bunschoten gestart met de campagne “Denk om mij: verknal mijn nachtrust niet!”.

 • Energiecoaches gezocht! Iets voor u?

  Vindt u het leuk om bewoners te adviseren over energiebesparing? Meld u dan aan als vrijwillige energiecoach. Als energiecoach geeft u bewoners tips over hoe ze zowel geld als energie kunnen besparen: van eenvoudige maatregelen, zoals het vervangen van gloeilampen door ledlampen, tot grotere maatregelen, als het aanschaffen van zonnepanelen om het huis te verduurzamen. 

 • Energie besparen? Vraag de gratis energiebox aan of maak gebruik van de geld terug-actie

  Tot en met 31 juli 2022 kunnen 1.000 inwoners van de gemeente Bunschoten gebruikmaken van de subsidie Nadere regel Energiebesparing Bunschoten 2021-2022. De gemeente Bunschoten wil met deze subsidie inwoners stimuleren om energie te besparen. 

 • Plannen voor tiny houses en sociale huurwoningen

  In het coalitieakkoord 2019-2022 is afgesproken dat er tiny houses in onze gemeente worden gebouwd. Tiny houses is klein wonen op een oppervlakte van maximaal circa 50 m². De afgelopen periode is er in samenwerking met woningstichting Het Gooi en Omstreken gewerkt aan de planvorming om de bouw van tiny houses te kunnen realiseren. Dit plan wordt op woensdag 8 september besproken in de commissie Ruimte.

  Planlocatie tiny houses en huurwoningen omcirceld
RSS feed