Dit zijn de actuele nieuwsberichten van de gemeente. Oudere nieuwsberichten vindt u in het archief van de website(externe link).

 • Meld een Vermoeden maakt ondermijning zichtbaar

  Sinds kort is er in de gemeente Bunschoten een meldpunt voor ondermijnende criminaliteit waar u snel en eenvoudig signalen van ondermijning kunt melden: Meld een Vermoeden.

 • Bunschoten
 • Verhoogd risico op natuurbrand

  Het is erg droog in de natuur. De kans op een snel uitbreidende natuurbrand is groot. De brandweer in de regio Utrecht is daarom vanaf woensdag 20 april extra alert op natuurbranden en zet meer personeel en materieel in.

 • Geen wachtrij in Bunschoten voor aanvragen documenten

  Meerdere media berichten dat het bij verschillende gemeenten in de Provincie Utrecht erg druk is bij de afdeling Burgerzaken, waardoor het bijvoorbeeld lang kan duren voor u een nieuw paspoort of rijbewijs in handen hebt. In Bunschoten is dat niet het geval.

  Paspoort
 • Onderzoek naar gemeentebreed investeringsfonds

  Een gemeentebreed investeringsfonds voor ondernemers om de samenwerking te verstevigen en collectieve activiteiten samen te financieren. Hoe denkt u daarover? Het onafhankelijke bureau Stad & Co onderzoekt, in opdracht van de gemeente Bunschoten, de wensen, prioriteiten en het draagvlak bij gebruikers en eigenaren van niet-woningen met betrekking tot dit investeringsfonds.

 • Vergunningen biogascentrale definitief ingetrokken

  De Raad van State heeft uitspraak gedaan in het hoger beroep van de bodemprocedure inzake het bedrijf A. van de Groep & Zn. in Bunschoten. De vergunningen van de biogascentrale zijn naar het oordeel van de Raad van State terecht ingetrokken door de provincie Utrecht. De Raad van State oordeelt net als de rechtbank dat het belang van het voorkomen van strafbare feiten zwaarder weegt dan de belangen van het biogasbedrijf.

 • Gratis professionele relatietherapie

  Ervaart u zelf problemen in uw relatie en komt u er samen niet meer uit? Dan kunt u terecht bij de gemeente Bunschoten. 

 • Bespaar energie en maak uw huis en tuin klimaatbestendig

  Halverwege vorig jaar zijn de gasprijzen flink gaan stijgen. Door nu energie te besparen, kunt u zelf weer wat geld terugverdienen en begint u het nieuwe jaar goed. 

 • Rioolwerkzaamheden Eemdijk-Noord

  In het jaar 2020 is de riolering in Eemdijk gereinigd en geïnspecteerd. Hieruit is gebleken dat de riolering op bepaalde delen toe is aan renovatie. Deze week zijn de werkzaamheden begonnen om het riool te renoveren.

  Rioolbuizen
RSS feed