GBLT stuurt namens de gemeente Bunschoten belastingaanslagen voor de gemeentebelasting. Ook berekent GBLT de WOZ-waarde. Uw belastingzaken regelt u dus ook bij GBLT. Denk aan het betalen van uw belastingaanslag, het aanvragen van kwijtschelding of het maken van bezwaar.

WOZ

Op het aanslagbiljet dat u van GBLT ontvangt staat ook de WOZ-waarde. Dit is de waarde van uw woning, bedrijfspand, of een andere onroerende zaak. GBLT gebruikt de WOZ-waarde om belastingen te berekenen. Omdat de huizenprijzen op de markt vorig jaar flink stegen, stijgt ook de gemiddelde WOZ-waarde. Daar kunnen we helaas niets aan doen. Wel heeft de gemeente Bunschoten het belastingtarief voor de onroerendezaakbelasting verlaagd. U betaalt daarom bij een hogere WOZ-waarde niet automatisch (veel) meer belasting.

Het GBLT vertelt u graag hoe de WOZ-waarde berekend wordt. Op gblt.nl/woz ziet u een filmpje met uitleg. Ook vindt u daar antwoorden op veelgestelde vragen en kunt u uw taxatieverslag downloaden. 

Servicebeloften GBLT

GBLT maakt belastingen eenvoudig als het kan. En ze helpen u persoonlijk als het nodig is. GBLT doet zes servicebeloften, zodat u precies weet wat u kunt verwachten:

  • zelf eenvoudig digitaal uw gemeente- en waterschapsbelasting beheren;
  • persoonlijke hulp rondom betalen, bezwaar en kwijtschelden;
  • onze experts helpen u naar een oplossing;
  • simpele en duidelijke taal in alle communicatie;
  • u kiest zelf hoe en wanneer u betaalt;
  • proactief seintje van GBLT als het voor u beter of slimmer kan.
     

Heeft u vragen?

Ga naar gblt.nl. U kunt er uw belastingen digitaal regelen. En u leest er antwoorden op veelgestelde vragen en contactinformatie. Zij helpen u graag.

Heeft deze informatie u geholpen?