Dit zijn de actuele nieuwsberichten van de gemeente. Oudere nieuwsberichten vindt u in het archief van de website(externe link).

 • Herinrichting Dorpsstraat begin oktober van start

  Op maandag 3 oktober wordt gestart met de herinrichting van de Dorpsstraat om de straat veiliger en aantrekkelijker te maken. Dit wordt gerealiseerd door het aanbrengen van nieuwe bomen, lijngoten en nieuwe bestrating.

 • Afspraak maken weer verplicht voor coronavaccinatie

  Voor een (herhaal)prik tegen het coronavirus kunt u nog steeds elke dinsdag tussen 10.00 en 17.00 uur terecht bij de sporthal van IJsselmeervogels. Sinds kort is het wel weer verplicht om een afspraak te maken voor u naar de vaccinatielocatie komt. Vrije inloop is dus niet meer mogelijk.

 • Heyn van Loveren exposeert in gemeentehuis

  Sinds deze week kunt u in het gemeentehuis terecht voor de expositie van Heyn van Loveren. Heyn, die al meer dan 35 jaar in Polen woont, exposeerde eerder al in de grote Poolse steden Warschau, Krakau en Gdansk. Zeven jaar terug exposeerde hij ook al eens in Bunschoten.

 • Nieuws uit de raad van 22 september

  Donderdag 22 september is de raad in vergadering bijeengeweest. Dit is de eerste vergadering na het zomerreces. De heer Nagel (CU) en wethouder Van Asselt zijn afwezig.

  Stapel kranten
 • Eenmalige energietoeslag

  Gas en elektriciteit worden steeds duurder. Veel mensen kunnen hun energierekeningen moeilijker betalen. Daarom helpt de overheid mensen met een laag inkomen. Dat doen we met de energietoeslag. Dit is een eenmalige bijdrage voor uw hogere energiekosten. Meer informatie over de voorwaarden of direct energieslag aanvragen? Dan kunt u terecht op de website van Uitvoeringsorganisatie BBS.

 • Bijeenkomst: Hoe verlaag ik mijn energierekening?

  Met de hoge gasprijzen en de koude donkere periode in het verschiet wordt energie besparen (nog) belangrijker dan ooit. Daarom organiseert de gemeente Bunschoten op dinsdag 11 oktober a.s. van 18.00 tot 21.00 uur in het gemeentehuis een bijeenkomst over het verlagen van de energierekening.

 • Gratis OV voor 66-plussers met krappe beurs

  Op maandag 19 september is de proef ‘Gratis OV voor 66 plus’ in de provincie Utrecht gestart. Mensen boven de 66 jaar met een laag inkomen komen in aanmerking voor het gratis OV-abonnement.

 • Stoptober: 28 dagen niet roken in oktober

  Wilt u ook graag stoppen met roken? En kunt u daar wel wat hulp bij gebruiken? Doe dan vanaf a.s. zaterdag 1 oktober mee met Stoptober: 28 dagen niet roken in oktober. Meer dan 400.000 mensen hebben de afgelopen jaren al succesvol meegedaan. En wat zij kunnen, kunt u ook!

 • Nieuwe cursus ‘Gezond en goed met elkaar’

  Kent u mensen die het lastig vinden om gezondheidsinformatie te begrijpen of te gebruiken? Speciaal voor hen is in samenwerking met verschillende gemeenten en de Vrije Universiteit de cursus ‘Gezond en goed met elkaar’ ontwikkeld. Tijdens deze cursus wordt er gewerkt aan het verbeteren van gezondheids- en taalvaardigheid.

RSS feed