Dit zijn de actuele nieuwsberichten van de gemeente. Oudere nieuwsberichten vindt u in het archief van de website.

 • Bent u bekend met de term energietransitie? Dit betekent de overgang van stroom uit fossiele brandstoffen zoals gas, kernenergie en steenkolen naar volledig groene energie. Op dinsdag 29 juni organiseren we een online bijeenkomst. We willen graag met u in gesprek over dit onderwerp!
 • De gemeente Bunschoten biedt vier keer per jaar de gratis ophaalservice van grof tuinafval aan, zoals snoeihout van bomen en struiken. De eerstvolgende ophaalronde vindt plaats op woensdag 23 juni. Wilt u gebruikmaken van deze dienstverlening? Meldt u zich dan voor dinsdag 22 juni 16.30 uur aan bij ROVA via 033 – 422 8500. 
 • Eerder dit jaar is gestart met renovatiewerkzaamheden aan de Westpier, bij de haveningang. Sinds kort zijn deze werkzaamheden zo goed als afgerond en is de pier klaar voor het zomerseizoen. Vanwege het historische karakter van de pier vroeg de renovatie om speciale vormgeving, waarbij elementen van voorheen terug moesten komen.
 • Vanuit de provincie Utrecht is onderzoek gedaan naar arbeidsmigranten en huisvesting voor arbeidsmigranten in de Utrechtse gemeenten. Het rapport geeft een goed beeld dat Bunschoten hier op de juiste wijze mee omgaat.
 • Maandagochtend 14 juni zijn Rosalie Koops (De Ark), Jolien Heuveling (Groen van Prinstererschool) en Justus Bos (Bavinckschool) in de klas verrast door burgemeester Melis van de Groep met het leuke nieuws dat ze door zijn naar de finale voor de kinderburgemeester. Tijdens deze finale eind juni krijgen alle drie de kandidaten de kans om te laten zien waarom zij zichzelf de beste kinderburgemeester vinden.
 • Heeft u (mogelijk) een nest gesignaleerd van de eikenprocessierups? Neem dan zo snel mogelijk contact op met Snel Herstel! Het tijdig melden van probleemlocaties is erg belangrijk en wordt zeer op prijs gesteld. Deze rups kan bij contact namelijk gezondheidsklachten veroorzaken.
 • Het fitpark in de gemeente Bunschoten krijgt steeds meer vorm. Dinsdag 1 juni zijn er weer nieuwe toestellen geplaatst. We missen alleen nog een officiële naam.
 • Uit onderzoek blijkt dat het riool in de Almarestraat, Rikkert Jacobstraat en Koenraadstraat niet voldoende doorstroomt. Daarom is besloten het riool in deze buurt te vervangen om dit probleem te verhelpen. De werkzaamheden starten midden juni en worden in september van dit jaar afgerond.
  Rioolbuizen
 • De gemeente Bunschoten krijgt een vaccinatielocatie. In juni wordt er een tijdelijke vaccinatielocatie in sporthal De Toekomst ingericht. Het vaccineren gebeurt één dag per week op de dinsdag en start op dinsdag 29 juni 2021. Maar let wel op: we zijn en blijven hiervoor afhankelijk van de levering van de vaccins.