Dit zijn de actuele nieuwsberichten van de gemeente. Oudere nieuwsberichten vindt u in het archief van de website.

 • Wilt u zich inzetten voor een ander gezin dat ondersteuning nodig heeft? Bijvoorbeeld door samen te eten, een kop koffie te drinken of af en toe een kind op te vangen? Dat is wat Homies doen. En u kunt er één worden! Op dinsdag 26 oktober a.s. is er een informatieavond.
 • De GGD regio Utrecht wil graag dat iedereen zoveel mogelijk dichtbij huis terecht kan voor een vaccinatie tegen het coronavirus. Daarom is besloten om de priklocatie in sporthal De Toekomst te verlengen tot en met dinsdag 30 november, met uitzondering van 12 oktober en 23 november.
 • Een afgebakend gebied, zoals een bedrijventerrein of een winkelgebied, waarin ondernemers en/of eigenaren samenwerken aan en in een aantrekkelijke en veilige bedrijfsomgeving; dat is een Bedrijveninvesteringszone (BIZ). 
 • Op woensdag 22 en donderdag 23 september a.s. wordt er een militaire oefening gehouden op het militaire oefenterrein bij Amersfoort en in het gebied tussen de plaatsen Huizen, Ermelo, Ede en De Bilt. 
 • Het WerkgeversServicePunt (WSP) regio Amersfoort gaat van 13 t/m 28 september de regio in om werkgevers te vertellen over hun dienstverlening. Op maandag 27 september a.s. is het WSP in Bunschoten. Ze staan die dag met een bus van 9.00 tot 12.00 bij het gemeentehuis van Bunschoten (Stadsspui 1). In de middag staat de bus van 13.30 tot 16.00 uur bij Baas Warehousing & Transport (Metaalweg 4). 
 • In de week van 17 tot en met 26 september organiseert NOC/NSF de Nationale Sportweek. In heel Nederland krijgt het sporten en bewegen een boost. Want sport inspireert, verbindt en levert een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van de samenleving en ieder individu.
 • Vrijdag 1 oktober 2021 start de landelijke campagne Stoptober. Doel van deze campagne is rokers stimuleren om in oktober 28 dagen niet te roken. Maandagochtend 13 september gaf wethouder Peter van Asselt samen met het bedrijf STYLE CNC Machines in Bunschoten het startsein voor deze campagne.
 • Op vrijdagochtend 10 september hebben de burgemeesters van de gemeenten Baarn, Bunschoten, De Bilt, Eemnes en Soest tijdens een digitale bijeenkomst hun handtekening gezet onder de samenwerkingsovereenkomst die het voor buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) mogelijk maakt om op elkaars grondgebied te opereren.
 • Van 17 tot en met 26 september vindt de Nationale Sportweek plaats. Deze week presenteren verschillende plaatselijke sport- en beweegaanbieders zichzelf op uitnodiging van het Sportplatform Bunschoten. U bent als inwoner van harte uitgenodigd om langs te komen, deel te nemen en kennis te maken met het aanbod op het gebied van sport en bewegen.
  Hardlopen