Dit zijn de actuele nieuwsberichten van de gemeente. Oudere nieuwsberichten vindt u in het archief van de website.

 • Grond te huur op bedrijventerrein Haarbrug-Zuid

  Naast de gemeentewerf op bedrijventerrein Haarbrug-Zuid ligt een stuk grond met een oppervlakte van 4.362 m2. Dit is het enige perceel op het bedrijventerrein dat nog niet verkocht of verhuurd is.

 • Huldiging sportkampioenen

  Maandagavond 19 september is het eindelijk weer zover: de huldiging van onze lokale sportkampioenen door het gemeentebestuur.

  Medaille met logo gemeente Bunschoten
 • Digitale Sociale kaart geactualiseerd

  Wist u dat de gemeente Bunschoten een digitale Sociale kaart heeft? De Sociale kaart geeft een overzicht van vrijwel alle organisaties en hulpverlenende diensten op het gebied van wonen, welzijn, zorg en inkomen in de gemeente Bunschoten en omgeving.

 • Gratis ‘rookvrije’ materialen voor non-profitorganisaties

  Bent u bezig met het realiseren van een rookvrij terrein? Of is uw terrein al rookvrij? Voor non-profitorganisaties zijn er gratis materialen beschikbaar, zoals stoeptegels en bordjes, die duidelijk maken dat ergens niet gerookt mag worden. Deze kunt u aanvragen bij de gemeente Bunschoten.

 • Finalisten kinderburgemeester bekend

  Donderdagochtend 16 juni zijn Yilaz (’t Kruisrak), Jorn (Grondtoon) en Philine (Groen van Prinstererschool) in de klas verrast door burgemeester Melis van de Groep met het leuke nieuws dat ze door zijn naar de finale van de kinderburgemeester. Tijdens deze finale op vrijdag 1 juli krijgen alle drie de kandidaten de kans om te laten zien waarom zij zichzelf de beste kinderburgemeester vinden.

 • Rookmelders in huis verplicht vanaf 1 juli

  Vanaf 1 juli 2022 is het wettelijk verplicht dat er op elke verdieping van een huis een rookmelder hangt. Het doel hiervan is om het aantal doden bij woningbranden te verminderen.

 • Schulden? SchuldHulpMaatje helpt!

  Komt u er niet meer uit met uw geld of heeft u schulden? SchuldHulpMaatje helpt! Een deskundige en betrouwbare vrijwilliger – een maatje - helpt u graag weer op weg met uw geldzaken. Zo krijgt u weer wat rust. De hulp is gratis!

 • Nieuw coalitieakkoord gepresenteerd en ondertekend

  Onder het motto "Bouwen aan de toekomst!" slaan CAP, CDA en VVD de handen ineen voor een nieuwe coalitie in de gemeente Bunschoten. Vanmiddag is het coalitieakkoord voor de komende vier jaar gepresenteerd en ondertekend in de raadzaal van het gemeentehuis.

 • Bestrijding luizenoverlast in leilindes en zuilbeuken

  Ieder jaar tijdens de warmere en drogere zomerperiodes ontwikkelen zich bladluizen in met name Hollandse lindes en beukenbomen. Op de meeste plaatsen, waar de bomen in het gras of in ruime plantvakken staan, geeft dit geen overlast. Waar wel veel overlast ontstaat, bestrijdt de gemeente de luis op biologische wijze.

RSS feed