Dit zijn de actuele nieuwsberichten van de gemeente. Oudere nieuwsberichten vindt u in het archief van de website(externe link).

 • Compensatie voor kinderen in toeslagenaffaire, ondersteuning door gemeente

  Bij het herstel van de problemen met de kinderopvangtoeslag gaat het vaak over ouders. Maar ook kinderen en jongeren zijn gedupeerd. Voor hen is de kindregeling gemaakt. De kindregeling is bedoeld als steun in de rug voor kinderen en jongeren.

 • Maak kennis met waarnemend burgemeester Albertine van Vliet

  Albertine van Vliet is vorige week woensdag 1 februari begonnen als waarnemend burgemeester van de gemeente Bunschoten. Zij zal deze functie uitoefenen ter overbrugging van de periode die burgemeester Melis van de Groep nodig heeft voor volledig herstel.

 • Nieuws uit de raad van donderdag 2 februari

  Donderdag 2 februari is de raad voor het eerst in 2023 in vergadering bijeengeweest. Mevrouw Van Vliet-Kuiper zit als waarnemend burgemeester de raad voor. Op de agenda staan één bespreekstuk en drie hamerstukken. De CU dient, mede namens SGP, een motie vreemd aan de agenda ‘Flexwoningen’ in. Deze wordt met instemming van de raad toegevoegd aan de agenda.

 • Praat met de gemeenteraad op 13 februari

  Heeft u een vraag voor de gemeenteraad van Bunschoten? Of wilt u gewoon eens in gesprek met een of meerdere raadsleden van verschillende politieke partijen? Dat kan weer op maandag 13 februari van 18.45 tot 19.15 uur in het gemeentehuis tijdens Praat met de gemeenteraad.

 • Albertine van Vliet waarnemend burgemeester van Bunschoten

  Commissaris van de Koning Hans Oosters heeft, na goed overleg met de fractievoorzitters uit de gemeenteraad van Bunschoten, Albertine van Vliet benoemd tot waarnemend burgemeester. Zij zal deze functie uitoefenen ter overbrugging van de periode die burgemeester Melis van de Groep nodig heeft voor volledig herstel.

 • Officiële opening Werkcentrum regio Amersfoort

  Het Werkcentrum regio Amersfoort is donderdagmiddag 26 januari 2023 officieel geopend. In het werkcentrum kan iedereen uit de gemeente Amersfoort, Leusden, Nijkerk, Woudenberg, Baarn, Bunschoten en Soest zich geheel vrijblijvend oriënteren en advies krijgen over hun loopbaan, werk, scholingsmogelijkheden en kansen op de arbeidsmarkt. Het werkcentrum is gevestigd aan de Stadsring 75 in Amersfoort.

 • Lever grof huishoudelijk afval gescheiden in bij aanbiedstation

  Kapotte spullen? Of even flink opruimen? Als u naar het aanbiedstation gaat om grof huishoudelijk afval te brengen, houd er dan rekening mee dat het afval gescheiden moet worden aangeleverd.

 • Brandveiligheidscontrole diverse panden in en rondom centrum

  In samenwerking met de brandweer gaat de gemeente Bunschoten de brandveiligheid van diverse panden in en rondom het centrum nalopen om te kijken waar verbetering gewenst is. Deze controles vinden plaats vanaf het eerste kwartaal tot aan in ieder geval het eind van dit jaar.

 • Buurtbemiddeling lost twee derde van de zaken positief op

  Burenruzies zijn van alle tijden en plaatsen. Een kleine irritatie over parkeren, herrie of overhangend groen kan uitgroeien tot een vervelend conflict. Onenigheid met de buren kan het woonplezier behoorlijk verpesten. Gedoe met buren lost u op met een kop koffie en een goed gesprek. Buurtbemiddeling kan daarbij helpen.