Kamers met Aandacht gezocht voor jongeren

Voor jongeren van 18 tot 23 jaar is de gemeente Bunschoten eerder dit jaar gestart met Kamers met Aandacht. Kamers met Aandacht koppelt jongeren aan mensen die een kamer over hebben. Dit is voor jongeren die een zorgorganisatie verlaten en niet thuis of zelfstandig kunnen wonen. In Bunschoten zoekt Kamers met Aandacht kamers bij mensen thuis.

Iedereen kan een Kamer met Aandacht aanbieden en iedere woonruimte kan een Kamer met Aandacht worden. Zoals een zolderkamer bij een gezin, een kamer bij een alleenstaande of bij een ouder echtpaar. Maar ook een kamer in een studentenhuis. Voorwaarde is dat de kamer minimaal één jaar wordt verhuurd en dat de huurprijs niet hoger is dan het bedrag dat de landelijke huurcommissie adviseert. 

Persoonlijke aandacht 

De jongeren krijgen begeleiding van hun eigen hulpverlener. En met een beetje persoonlijke aandacht bouwen ze een eigen netwerk op om op terug te vallen. Totdat ze uiteindelijk helemaal op eigen benen kunnen staan. Deze persoonlijke aandacht kunnen verhuurders geven, maar ook huisgenoten.

Zorgvuldige match

De verhuurders en jongeren worden zorgvuldig gematcht. Verhuurders bepalen zelf hoeveel ‘aandacht’ zij bieden en op welke manier. De jongeren betalen de maandelijkse huur, hebben een dagbesteding en geen problematiek die het dagelijks functioneren in de weg staat.

Nieuwsgierig geworden?

Mensen die een kamer vrij hebben en andere geïnteresseerden kunnen voor meer informatie kijken op www.kamersmetaandacht.nl of contact opnemen via info@kamersmetaandacht.nl of 06 – 1113 4685.

Oproep

Inmiddels heeft één jongere uit Bunschoten een plekje gevonden in Amersfoort via Kamers met Aandacht. We zijn nog actief op zoek naar een plekje voor een werkende jongen die heel graag in Bunschoten wil blijven na zijn pleegzorgtijd, maar niet kan terugvallen op zijn familie. Geeft u deze jongen een Kamer met Aandacht?