U kunt uw woning op verschillende manieren energiezuiniger en daarmee ook comfortabeler maken. Elke maatregel die u hiervoor neemt, zorgt voor een lagere energierekening. Daarnaast ben u door het energiezuiniger maken van uw huis goed voorbereid op een gezonde en leefbare toekomst. Hulp nodig bij het verduurzamen van uw woning? Op deze pagina vindt u meer informatie. 

Benieuwd waar wij u mee kunnen helpen, bijvoorbeeld in de vorm van een geld-terug actie of een gratis energiebox? Bekijk deze pagina

Duurzaam Bouwloket

De gemeente Bunschoten werkt samen met het Duurzaam Bouwloket(externe link). Bij het Duurzaam Bouwloket kunt u terecht voor al uw vragen op het gebied van duurzaam (ver)bouwen, energiebesparing, energie opwekken en financieringsmogelijkheden. Daarnaast geeft het Duurzaam Bouwloket telefonisch en online maatwerkadvies over met welke grote maatregelen u uw woning kan verduurzamen en wat logische stappen daarin zijn.
 

Energiecoach

Wilt u graag energie besparen, maar weet u nog niet zo goed waar te beginnen? Neem dan gratis en vrijblijvend contact op met een energiecoach van de gemeente Bunschoten. Een energiecoach geeft advies aan huis over hoe u met welke maatregelen uw woning kunt verduurzamen. 
 

Klimaatadaptatiecoach

De klimaatadaptatiecoach van de gemeente Bunschoten geeft u graag gratis advies over hoe u uw woning en tuin bestendig kan maken tegen hitte, droogte, hevige neerslag en overstromingen.
 

Verduurzamen voor particuliere verhuurders

Bent u particuliere verhuurder? Dan heeft u de kans om uw huurwoningen te verduurzamen en bij te dragen aan een duurzamere toekomst. Ontdek de beschikbare subsidie- en financieringsmogelijkheden om uw verduurzamingsplannen te ondersteunen. 

Meer informatie vindt u op deze pagina

Financiering

Er zijn verschillende financieringsmogelijkheden beschikbaar om uw huis klaar voor de toekomst te maken. Een overzicht vindt u op de pagina Financiering.
 

Inspirerende voorbeelden

Wil jij ook gemeente Bunschoten een stukje duurzamer maken? Heeft u nog inspirerende voorbeelden nodig of bent u op zoek naar handige links die u kunnen helpen bij het proces om te verduurzamen? Neem dan een kijkje op deze pagina

Heeft deze informatie u geholpen?