Financiering duurzaamheid

Bent u op zoek naar financiering om als vereniging, als eigenaar van een particuliere woning of als huurder maatregelen te nemen om uw woning te verduurzamen? Er zijn verschillende financieringsmogelijkheden.

Energie subsidiecheck

Benieuwd of er binnen de gemeente Bunschoten, de provincie Utrecht of landelijk subsidie- of financieringsregelingen beschikbaar zijn om uw woning te verduurzamen? Doe dan de energie subsidiecheck. Voor meer informatie of subsidie- of financieringsregelingen kunt u contact opnemen met het Duurzaam Bouwloket via het telefoonnummer 072 743 39 56.

Energie subsidiecheck

Energieregelingen bij laag inkomen

Door de hoge gasprijzen is het voor steeds meer inwoners moeilijker geworden om de energielasten te kunnen dragen. Daarom biedt de gemeente hulp aan mensen in energiearmoede. Op deze pagina leest u welke regelingen er zijn waar u mogelijk een aanvraag voor kunt indienen.

Energieregelingen bekijken

Vloerisolatieactie

Steeds meer inwoners kiezen ervoor om hun woning te isoleren. Dit is een slimme keuze, gezien u hiermee energie en geld bespaart op uw energierekening. Om het makkelijker te maken en inwoners op weg te helpen, organiseren de gemeente Bunschoten en Regionaal Energieloket een actie om de vloer te isoleren. Er zijn twee groepen die in aanmerkingen komen voor deze actie. De meeste inwoners die in aanmerkingen komen, hebben inmiddels een brief ontvangen. 

Meer informatie en aanvragen

Duurzaamheidslening (voor woningeigenaren)

Bent u eigenaar van een particuliere woning en wilt u energiebesparende maatregelen nemen? Dan kunt een duurzaamheidslening aanvragen.

Door het energiezuiniger maken van de woning daalt niet alleen de energierekening, maar draagt u ook bij aan een beter milieu. De maatregelen kunnen verder goed zijn voor de waarde van uw woning. De duurzaamheidslening is een lening tegen gunstige voorwaarden. Het bedrag dat geleend kan worden, bedraagt minimaal € 2.500,- en maximaal € 10.000,-. De rente die wordt gevraagd, ligt lager dan de rente van de landelijke Energiebespaarlening en staat gedurende de looptijd van de lening vast.

Aanvragen

De duurzaamheidslening loopt eveneens via het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn). Maar om de lening te kunnen krijgen, is ook gemeentelijke goedkeuring nodig. Vul hiervoor onderstaand formulier in. Let op dat u de gevraagde bijlagen meestuurt. De gemeente beoordeelt de aanvraag, waarna u een toe- of afwijzingsbrief ontvangt. De toewijzingsbrief heeft u nodig om via de website van SVn een duurzaamheidslening aan te vragen. Op die website vindt u ook meer informatie over de mogelijkheden en voorwaarden van de duurzaamheidslening. Voor vragen kunt u ook contact opnemen met Silke Ruikes via duurzaamheid@bunschoten.nl of 033 - 299 1411.

Aanvraagformulier duurzaamheidslening

Stimuleringslening (voor maatschappelijke organisaties / VvE)

Als gemeente vinden we duurzaamheid een belangrijk thema en willen we verenigingen stimuleren hun gebouwen en complexen te verduurzamen. Als maatschappelijke organisatie of VvE kunt u een stimuleringslening aanvragen om energiebesparende maatregelen te financieren. 

Door het energiezuiniger maken van uw gebouw of complex daalt niet alleen de energierekening. Het draagt ook bij aan een beter milieu. De stimuleringslening is een lening tegen gunstige voorwaarden. Het bedrag dat geleend kan worden, bedraagt minimaal € 5.000,- en maximaal € 40.000,-. De rente die wordt gevraagd, bedraagt 1,6 procent en staat gedurende de looptijd van de lening vast.

Aanvragen

De stimuleringslening loopt via het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn), maar om de lening te kunnen krijgen is gemeentelijke goedkeuring nodig. U kunt een formulier voor het aanvragen van een stimuleringslening opvragen via duurzaamheid@bunschoten.nl. Wilt u meer informatie over de mogelijkheden en voorwaarden van de stimuleringslening? Lees dan verder op www.svn.nl. Voor vragen kunt u contact opnemen met Silke Ruikes via eerder genoemd mailadres of het telefoonnummer 033 - 299 1411.

Subsidie groen dak

Bent u van plan om van uw dak een groen dak te maken? Dat is een goed idee. Een groen dak geeft namelijk schone lucht (de plantjes zorgen voor zuurstof) en zorgt voor verkoeling bij warm weer. Bij de gemeente Bunschoten kunt u hier subsidie voor aanvragen. De subsidie bedraagt € 25,- per m2 en mag maximaal € 2.500,- zijn. Als u hier nog vragen over heeft, dan kunt u contact opnemen met Devlin Boljé via 033 - 299 1411 of via groendak@bunschoten.nl.

Meer informatie en aanvragen

Heeft deze informatie u geholpen?