Bent u op zoek naar financiering om als vereniging, als eigenaar van een particuliere woning of als huurder maatregelen te nemen om uw woning te verduurzamen? Er zijn verschillende financieringsmogelijkheden.

Energie subsidiecheck

Benieuwd of er binnen de gemeente Bunschoten, de provincie Utrecht of landelijk subsidie- of financieringsregelingen beschikbaar zijn om uw woning te verduurzamen? Doe dan de energie subsidiecheck. Voor meer informatie of subsidie- of financieringsregelingen kunt u contact opnemen met het Duurzaam Bouwloket via tel. 072 743 39 56

Energie subsidiecheck(externe link)

Energieregelingen bij laag inkomen

Door de hoge gasprijzen is het voor steeds meer inwoners moeilijker geworden om de energielasten te kunnen dragen. Daarom biedt de gemeente hulp aan mensen in energiearmoede. Op deze pagina leest u welke regelingen er zijn waar u mogelijk een aanvraag voor kunt indienen.

Energieregelingen bekijken en een aanvraag indienen

Geld terug-actie voor huurders

Bunt u huurder? Dan kunt u tot 31 december 2022 gebruikmaken van de Nadere regel Energiebesparing Bunschoten 2021-2022. De gemeente Bunschoten wil met deze subsidie inwoners stimuleren om energie te besparen. Bij deze regeling krijgt u tot €70,- aan geld terug bij het inleveren van uw bonnetje voor de aankoop van energiebesparende producten, zoals LED-lampen, een waterbesparende douchekop of een powerbank op zonne-energie. Bekijk eerst de lijst met producten die daarvoor in aanmerking komen. Voor deze actie geldt op is op, dus wees er snel bij!

Het maximale aantal aanvragen van woningeigenaren is bereikt. Woningeigenaren kunnen dus niet meer meedoen aan deze regeling. 

Maak gebruik van de geld terug-actie en vul uw gegevens in

Gratis energiebox bij energietoeslag

Heeft u energietoeslag ontvangen? De energiearmoederegeling van gratis energieboxen voor huishoudens die recht hebben op energietoeslag loopt t/m 31 december 2023. Kijk voor meer informatie op de websitepagina Energieregelingen bij laag inkomen.

Gratis energieadviesgesprek

U kunt vanuit de gemeente Bunschoten gratis advies ontvangen over hoe u in uw woning energie kunt besparen. U bespaart hierdoor niet alleen energie, maar ook geld. Meer informatie hierover vindt u op deze pagina.
 

Duurzaamheidslening (voor woningeigenaren)

Bent u eigenaar van een particuliere woning en wilt u energiebesparende maatregelen nemen? Dan kunt een duurzaamheidslening aanvragen.

Door het energiezuiniger maken van de woning daalt niet alleen de energierekening, maar draagt u ook bij aan een beter milieu. De maatregelen kunnen verder goed zijn voor de waarde van uw woning. De duurzaamheidslening is een lening tegen gunstige voorwaarden. Het bedrag dat geleend kan worden, bedraagt minimaal € 2.500,- en maximaal € 10.000,-. De rente die wordt gevraagd, ligt lager dan de rente van de landelijke Energiebespaarlening en staat gedurende de looptijd van de lening vast.

Aanvragen

De duurzaamheidslening loopt eveneens via het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn). Maar om de lening te kunnen krijgen, is ook gemeentelijke goedkeuring nodig. Vul hiervoor onderstaand formulier in. Let op dat u de gevraagde bijlagen meestuurt. De gemeente beoordeelt de aanvraag, waarna u een toe- of afwijzingsbrief ontvangt. De toewijzingsbrief heeft u nodig om via de website van SVn(externe link) een duurzaamheidslening aan te vragen. Op die website vindt u ook meer informatie over de mogelijkheden en voorwaarden van de duurzaamheidslening. Voor vragen kunt u ook contact opnemen met Rieneke Gerkema via r.gerkema@bunschoten.nl of 033 - 299 1411.

Duurzaamheidslening aanvragen

Stimuleringslening (voor maatschappelijke organisaties / VvE)

Als gemeente vinden we duurzaamheid een belangrijk thema en willen we verenigingen stimuleren hun gebouwen en complexen te verduurzamen. Als maatschappelijke organisatie of VvE kunt u een stimuleringslening aanvragen om energiebesparende maatregelen te financieren. 

Door het energiezuiniger maken van uw gebouw of complex daalt niet alleen de energierekening. Het draagt ook bij aan een beter milieu. De stimuleringslening is een lening tegen gunstige voorwaarden. Het bedrag dat geleend kan worden, bedraagt minimaal € 5.000,- en maximaal € 40.000,-. De rente die wordt gevraagd, bedraagt 1,6 procent en staat gedurende de looptijd van de lening vast.

Aanvragen

De stimuleringslening loopt via het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn), maar om de lening te kunnen krijgen is gemeentelijke goedkeuring nodig. U kunt een formulier voor het aanvragen van een stimuleringslening opvragen via r.gerkema@bunschoten.nl. Wilt u meer informatie over de mogelijkheden en voorwaarden van de stimuleringslening? Lees dan verder op www.svn.nl(externe link). Voor vragen kunt u contact opnemen met Rieneke Gerkema via eerder genoemd mailadres of het telefoonnummer 033 - 299 1411.

Heeft deze informatie u geholpen?