Bent u op zoek naar financiering om als vereniging, als eigenaar van een particuliere woning of als huurder maatregelen te nemen om uw woning te verduurzamen? Er zijn verschillende financieringsmogelijkheden.

Energie subsidiecheck

Benieuwd of er binnen de gemeente Bunschoten, de provincie Utrecht of landelijk subsidie- of financieringsregelingen beschikbaar zijn om uw woning te verduurzamen? Doe dan de energie subsidiecheck.

Energie subsidiecheck

Energietoeslag laag inkomen

De energiekosten zijn fors gestegen. Een deel van onze inwoners kan die prijsstijging niet opvangen. Daarom krijgt ieder huishouden dat rond moet komen van een laag inkomen een eenmalige energietoeslag van € 800,- van de Rijksoverheid. Meer informatie en de voorwaarden vindt u op de website van Uitvoeringsorganisatie BBS

Nadere regel Energiebesparing Bunschoten 2021-2022: Geld terug-actie of gratis energiebox

Tot en met 31 december 2022 kunnen 1000 huishoudens (500 woningeigenaren en 500 huurders) van gemeente Bunschoten gebruikmaken van de Nadere regel Energiebesparing Bunschoten 2021-2022. De gemeente Bunschoten wil met deze subsidie inwoners stimuleren om energie te besparen. De Nadere regel Energiebesparing Bunschoten 2021-2022 is toegekend rijksgeld vanuit de Regeling Reductie Energiegebruik Woningen (RREW). We bieden u de volgende keuzes aan: 

  • Keuze 1: geld terug-actie. Krijg tot €70,- aan geld terug bij het inleveren van uw bonnetje voor de aankoop van energiebesparende producten. Bekijk eerst de lijst met producten die daarvoor in aanmerking komen. Als u dat wilt, kunt eventueel ook een gratis energiedisplay-advies ontvangen*.

Het maximale aantal aanvragen van 500 woningeigenaren is bereikt. Woningeigenaren kunnen dus niet meer meedoen aan de geld terug-actie. Bunt u huurder? Dan kunt u nog wel gebruikmaken van deze actie. 

Maak gebruik van de geld terug-actie en vul uw gegevens in

  • Keuze 2: gratis energiebox. Ontvang een gratis box met energiebesparende producten, bijvoorbeeld een ledlamp, een stekkerdoos met aan-/uitschakelaar of een tochtstrip. Als u dit wilt, kunt u ook een gratis energiebesparingsadvies krijgen*. 

Het maximale aantal aanvragen van 500 woningeigenaren is bereikt. Woningeigenaren kunnen dus geen gratis energiebox meer aanvragen. Bunt u huurder? Dan kunt u nog wel een aanvraag doen.

Vraag de gratis energiebox aan

Let op: vanuit de subsidievoorwaarden is het niet mogelijk om én €70,- terug te ontvangen én een gratis energiebox. U dient dus één keuze te maken uit deze twee opties. Op is op!

*U kunt vanuit de gemeente Bunschoten gratis advies ontvangen over hoe u in uw woning energie kunt besparen. U bespaart hierdoor niet alleen energie, maar ook geld. Meer informatie hierover vindt u op deze pagina
 

Duurzaamheidslening (voor woningeigenaren)

Bent u eigenaar van een particuliere woning en wilt u energiebesparende maatregelen nemen? Dan kunt een duurzaamheidslening aanvragen.

Door het energiezuiniger maken van de woning daalt niet alleen de energierekening, maar draagt u ook bij aan een beter milieu. De maatregelen kunnen verder goed zijn voor de waarde van uw woning. De duurzaamheidslening is een lening tegen gunstige voorwaarden. Het bedrag dat geleend kan worden, bedraagt minimaal € 2.500,- en maximaal € 10.000,-. De rente die wordt gevraagd, ligt lager dan de rente van de landelijke Energiebespaarlening en staat gedurende de looptijd van de lening vast.

Aanvragen

De duurzaamheidslening loopt eveneens via het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn). Maar om de lening te kunnen krijgen, is ook gemeentelijke goedkeuring nodig. U kunt een formulier voor het aanvragen van een duurzaamheidslening opvragen via r.gerkema@bunschoten.nl. Let op dat u de gevraagde bijlagen meestuurt. De gemeente beoordeelt de aanvraag, waarna u een toe- of afwijzingsbrief ontvangt. De toewijzingsbrief heeft u nodig om via de website van SVn een duurzaamheidslening aan te vragen. Op die website vindt u ook meer informatie over de mogelijkheden en voorwaarden van de duurzaamheidslening. Voor vragen kunt u ook contact opnemen met Rieneke Gerkema via eerder genoemd mailadres of 033 - 299 1411.

Stimuleringslening (voor maatschappelijke organisaties / VvE)

Als gemeente vinden we duurzaamheid een belangrijk thema en willen we verenigingen stimuleren hun gebouwen en complexen te verduurzamen. Als maatschappelijke organisatie of VvE kunt u een stimuleringslening aanvragen om energiebesparende maatregelen te financieren. 

Door het energiezuiniger maken van uw gebouw of complex daalt niet alleen de energierekening. Het draagt ook bij aan een beter milieu. De stimuleringslening is een lening tegen gunstige voorwaarden. Het bedrag dat geleend kan worden, bedraagt minimaal € 5.000,- en maximaal € 40.000,-. De rente die wordt gevraagd, bedraagt 1,6 procent en staat gedurende de looptijd van de lening vast.

Aanvragen

De stimuleringslening loopt via het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn), maar om de lening te kunnen krijgen is gemeentelijke goedkeuring nodig. U kunt een formulier voor het aanvragen van een stimuleringslening opvragen via r.gerkema@bunschoten.nl. Wilt u meer informatie over de mogelijkheden en voorwaarden van de stimuleringslening? Lees dan verder op www.svn.nl. Voor vragen kunt u contact opnemen met Rieneke Gerkema via eerder genoemd mailadres of het telefoonnummer 033 - 299 1411.

Heeft deze informatie u geholpen?