Bent u op zoek naar financiering om als vereniging, als eigenaar van een particuliere woning of als huurder maatregelen te nemen om uw woning te verduurzamen? Er zijn verschillende financieringsmogelijkheden.

Energie subsidiecheck

Benieuwd of er binnen de gemeente Bunschoten, de provincie Utrecht of landelijk subsidie- of financieringsregelingen beschikbaar zijn om uw woning te verduurzamen? Doe dan de energie subsidiecheck.

Energie subsidiecheck

Duurzaamheidslening (voor woningeigenaren)

Let op: vanwege een tekort aan budget is het voorlopig helaas niet mogelijk om een aanvraag in te dienen voor een duurzaamheidslening.

Bent u eigenaar van een particuliere woning en wilt u energiebesparende maatregelen nemen? Dan kunt een duurzaamheidslening aanvragen.

Door het energiezuiniger maken van de woning daalt niet alleen de energierekening, maar draagt u ook bij aan een beter milieu. De maatregelen kunnen verder goed zijn voor de waarde van uw woning. De duurzaamheidslening is een lening tegen gunstige voorwaarden. Het bedrag dat geleend kan worden, bedraagt minimaal € 2.500,- en maximaal € 10.000,-. De rente die wordt gevraagd, ligt lager dan de rente van de landelijke Energiebespaarlening en staat gedurende de looptijd van de lening vast.

Aanvragen

De duurzaamheidslening loopt eveneens via het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn). Maar om de lening te kunnen krijgen, is ook gemeentelijke goedkeuring nodig. U kunt een formulier voor het aanvragen van een duurzaamheidslening opvragen via r.gerkema@bunschoten.nl. Let op dat u de gevraagde bijlagen meestuurt. De gemeente beoordeelt de aanvraag, waarna u een toe- of afwijzingsbrief ontvangt. De toewijzingsbrief heeft u nodig om via de website van SVn een duurzaamheidslening aan te vragen. Op die website vindt u ook meer informatie over de mogelijkheden en voorwaarden van de duurzaamheidslening. Voor vragen kunt u ook contact opnemen met Rieneke Gerkema via eerder genoemd mailadres of 033 - 299 1411.

Stimuleringslening (voor maatschappelijke organisaties / VvE)

Als gemeente vinden we duurzaamheid een belangrijk thema en willen we verenigingen stimuleren hun gebouwen en complexen te verduurzamen. Als maatschappelijke organisatie of VvE kunt u een stimuleringslening aanvragen om energiebesparende maatregelen te financieren. 

Door het energiezuiniger maken van uw gebouw of complex daalt niet alleen de energierekening. Het draagt ook bij aan een beter milieu. De stimuleringslening is een lening tegen gunstige voorwaarden. Het bedrag dat geleend kan worden, bedraagt minimaal € 5.000,- en maximaal € 40.000,-. De rente die wordt gevraagd, bedraagt 1,6 procent en staat gedurende de looptijd van de lening vast.

Aanvragen

De stimuleringslening loopt via het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn), maar om de lening te kunnen krijgen is gemeentelijke goedkeuring nodig. U kunt een formulier voor het aanvragen van een stimuleringslening opvragen via r.gerkema@bunschoten.nl. Wilt u meer informatie over de mogelijkheden en voorwaarden van de stimuleringslening? Lees dan verder op www.svn.nl. Voor vragen kunt u contact opnemen met Rieneke Gerkema via eerder genoemd mailadres of het telefoonnummer 033 - 299 1411.

Heeft deze informatie u geholpen?