Door de hoge gasprijzen is het voor steeds meer inwoners moeilijker geworden om de energielasten te kunnen dragen. Daarom biedt de gemeente hulp aan mensen in energiearmoede. Op deze pagina leest u welke regelingen er zijn waar u mogelijk een aanvraag voor kunt indienen.

Geld terug-actie energiebesparende producten voor huurders

Tot en met 31 december 2022 kunnen huurders gebruikmaken van de € 70,- geld terug-actie op energiebesparende producten. Heeft u een energiebesparend product gekocht zoals LED-lampen, een waterbesparende douchekop of een powerbank op zonne-energie? Lever dan uw bonnetje in en krijgt tot  € 70,- terug. Voor deze actie geldt op is op, dus wees er snel bij. Bekijk voordat u uw bonnetje indient de lijst met producten die in aanmerking komen.

Meer informatie over de actie vindt u op deze pagina.  

Maak gebruik van de geld terug-actie en vul uw gegevens in(externe link)

Gratis energieadviesgesprek

Ook kunnen alle inwoners van Bunschoten een gratis energieadviesgesprek aanvragen van een vrijwillige energiecoach. Onze energiecoaches zijn getraind in het geven van advies op maat. Vraag een gratis energieadviesgesprek aan.
 

Eenmalige energietoeslag

Gas en elektriciteit worden steeds duurder. Veel mensen kunnen hun energierekeningen moeilijker betalen. Daarom helpt de overheid mensen met een laag inkomen. Dat doen we met de energietoeslag. Dit is een eenmalige bijdrage voor uw hogere energiekosten. Meer informatie over de voorwaarden of direct energieslag aanvragen? Dan kunt u terecht op de website van Uitvoeringsorganisatie BBS.

Wilt u hulp bij het invullen van het aanvraagformulier? Of heeft u andere vragen over geld? U kunt terecht bij het CLIP. Zie hiervoor de website www.deboeibunschoten.nl(externe link) of bel 033 – 299 2922.

Eenmalige energietoeslag aanvragen(externe link)

Witgoed vanuit bijzondere bijstand

Mogelijk krijgt u vanuit de bijzondere bijstand huishoudelijke apparaten, zoals een koelkast of een wasmachine. Bijvoorbeeld als uw apparaat stuk is gegaan en u geen geld heeft om zelf een nieuwe te kopen.

U vraagt bijzondere bijstand aan bij Uitvoeringsorganisatie BBS(externe link). Zij kijken of u hier recht op heeft. Als u voor 31 december 2023 recht heeft op een kookplaat, fornuis, wasmachine, koel-vriescombinatie of koelkast krijgt u mogelijk meer geld om deze apparaten te kopen. U moet dan wel een energiezuinige en duurzame optie kiezen. Met energiezuinige apparaten kunt u uw energierekening namelijk verlagen. 

Meer informatie(externe link)

Energiebox

Inwoners van Bunschoten die een eenmalige energietoeslag hebben ontvangen, krijgen een gratis energiebox. Op onderstaande data kunt u uw energiebox ophalen in het gemeentehuis. Neem de brief mee die u van uitvoeringsorganisatie BBS heeft gekregen. Daarin staat dat u recht heeft op een energiebox. 

  • 23 november 2022 (van 15.00 tot 18.00 uur)
  • 18 januari 2023 (van 15.00 tot 18.00 uur) 

In de box zit onder andere een tochtrol voor kieren en ramen, een douchewekker en energiezuinige lampen. Vergeet niet uw identificatiebewijs (ID, paspoort of rijbewijs) mee te nemen als u de box komt ophalen.