Door de hoge gasprijzen is het voor steeds meer inwoners moeilijker geworden om de energielasten te kunnen dragen. Daarom biedt de gemeente hulp aan mensen in energiearmoede. Op deze pagina leest u welke regelingen er zijn waar u mogelijk een aanvraag voor kunt indienen.

Eenmalige energietoeslag

Ieder huishouden dat rond moet komen van een laag inkomen krijgt een eenmalige energietoeslag van de Rijksoverheid. Uitvoeringsorganisatie BBS voert de regeling uit. U vindt alle informatie op deze pagina.

Witgoed vanuit bijzondere bijstand

Mogelijk krijgt u vanuit de bijzondere bijstand huishoudelijke apparaten, zoals een koelkast of een wasmachine. Bijvoorbeeld als uw apparaat stuk is gegaan en u geen geld heeft om zelf een nieuwe te kopen.

U vraagt bijzondere bijstand aan bij Uitvoeringsorganisatie BBS. Zij kijken of u hier recht op heeft. Als u voor 31 december 2023 recht heeft op een kookplaat, fornuis, wasmachine, koel-vriescombinatie of koelkast krijgt u mogelijk meer geld om deze apparaten te kopen. U moet dan wel een energiezuinige en duurzame optie kiezen. Met energiezuinige apparaten kunt u uw energierekening namelijk verlagen. 

Meer informatie

Energiebox

Inwoners van Bunschoten die een eenmalige energietoeslag hebben ontvangen, krijgen een gratis energiebox. Zij moeten dan de brief laten zien, waarop staat dat ze de energietoeslag ontvangen. Uitvoeringsorganisatie BBS heeft alle inwoners die de toeslag hebben gekregen een brief gestuurd. Hierop staat op welke momenten de energiebox opgehaald kan worden.

In de box zit onder andere een tochtrol voor kieren en ramen, een douchewekker en energiezuinige lampen. Vergeet niet uw identificatiebewijs (ID, paspoort of rijbewijs) mee te nemen als u de box komt ophalen.

Bijeenkomst: Hoe verlaag ik mijn energierekening?

Op dinsdag 11 oktober 2022 organiseren we een bijeenkomst over het verlagen van uw energierekening. Deze vindt plaats van 18.00 tot 21.00 uur in het gemeentehuis van Bunschoten. U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

U krijgt tips over hoe u elektriciteit en gas kunt besparen. Ook kunt u informatie krijgen over mogelijke energiebesparingen en zijn de energiecoaches aanwezig die u advies kunnen geven.

Aanmelden

De toegang voor deze bijeenkomst is gratis. Wel is het fijn als u zich aanmeldt via onderstaande knop.

Aanmelden bijeenkomst verlagen energierekening