Donderdag 6 juni 2024 vonden in Nederland de Europese verkiezingen plaats. Op deze pagina vindt u de uitslagen van de verkiezingen voor de Nederlandse leden van het Europees Parlement 2024 in de gemeente Bunschoten.

In totaal werden 16.627 inwoners van de gemeente Bunschoten opgeroepen om hun stem uit te brengen. 8.830 mensen brachten hun stem uit bij 1 van de 13 stembureaus. Het opkomstpercentage is daarmee 53,11%. In het jaar 2019 was dit 41,95%.

Centraal geteld

In de gemeente Bunschoten is centraal geteld. Dit betekent dat op donderdagavond in het stemlokaal een eerste telling is gedaan. Dan tellen we alleen hoeveel stemmen elke partij heeft gekregen. Op vrijdag zijn alle stemmen op de kandidaten geteld tijdens de eerste zitting van het gemeentelijk stembureau (GSB). Daarna is de uitslag voor de hele gemeente berekend. 

Fout gezien?

Ziet u een fout in de uitslag van een stembureau of van de uitslag voor de hele gemeente? Meld dit dan voor maandag 17 juni 11.00 uur via de website van de kiesraad aan het Centraal Stembureau. Dan wordt de fout onderzocht.

Uitslagen

Hieronder vindt u de uitslagen en opkomst per stembureau met het aantal stemmen per kandidaat, de totaaluitslag en de bijbehorende proces-verbalen.