Steeds meer inwoners kiezen ervoor om hun woning te isoleren. Dit is een slimme keuze, gezien u hiermee energie en geld bespaart op uw energierekening. Om het makkelijker te maken en inwoners op weg te helpen, organiseren de gemeente Bunschoten en Regionaal Energieloket een actie om de vloer te isoleren.

Wie komt in aanmerking voor deze actie?

Er zijn twee groepen die in aanmerkingen komen voor deze actie. De meeste inwoners die in aanmerkingen komen, hebben inmiddels een brief ontvangen. In de brief die u heeft ontvangen staat tot welke groep u behoort:

  • Groep 1: Woningeigenaren die een huis hebben met een WOZ-waarde lager dan € 409.000 én energielabel D, E, F of G. 
  • Groep 2: Woningeigenaren die energietoeslag hebben ontvangen. 

De specifieke voorwaarden waar u aan moet voldoen om deel te nemen aan de vloerisolatieactie vindt u in het aanmeldformulier.

Aanvragen subsidie vloerisolatie groep 1

Woningeigenaren met WOZ-waarde lager dan € 409.000 en energielabel D, E, F of G

U heeft onlangs een brief gehad waarin staat vermeld dat u in aanmerking zou kunnen komen voor de vloerisolatieactie, omdat u woningeigenaar bent van een huis met een WOZ-waarde lager dan €409.000 in 2022 én energielabel D, E, F, of G. Het kan ook zijn dat uw woning nog geen energielabel heeft. U komt dan toch voor de actie in aanmerking als minimaal twee bouwdelen (dak, glas, muur of vloer) niet of bijna niet zijn geïsoleerd. Bekijk of u voldoet aan deze en de aanvullende voorwaarden op het aanmeldformulier.

Op hoeveel subsidie heeft u recht?

U heeft bij deze actie recht op een subsidie van maximaal € 1.460 euro. Voor het restbedrag bieden wij u ook hulp om de ISDE-subsidie aan te vragen bij het Rijk.

Meedoen met de actie

Kiest u ervoor om gebruik te maken van de vloerisolatieactie? Meld u dan aan via het aanmeldformulier, op = op.

Ik wil mijn vloer laten isoleren - groep DEFG

Aanvragen subsidie vloerisolatie groep 2

Woningeigenaren die energietoeslag hebben ontvangen

U heeft onlangs een brief gehad dat u in aanmerking zou kunnen komen voor gratis vloerisolatie, omdat u energietoeslag van de gemeente heeft ontvangen én woningeigenaar bent. Bekijk of u voldoet aan de aanvullende voorwaarden op het aanmeldformulier. U betaalt helemaal niets voor het isoleren van de vloer en wij regelen het papierwerk en schakelen een betrouwbaar isolatiebedrijf in.

Meedoen met de actie

Kiest u ervoor om gebruik te maken van de vloerisolatieactie? Meld u dan aan via het aanmeldformulier. 

Ik wil mijn vloer laten isoleren - groep energietoeslag

Meer informatie over de actie

Heeft u vragen? Neem dan contact op met Regionaal Energieloket via projecten@regionaalenergieloket.nl of via 088 525 4110. Zij zitten voor u klaar van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.30 uur.

Meest gestelde vragen