In de Basisregistratie Personen (BRP) staan gegevens van iedereen die in Nederland woont of heeft gewoond. U kunt een uittreksel van deze persoonsgegevens aanvragen bij de gemeente waar u staat ingeschreven. In het uittreksel staan in ieder geval uw naam, adres, woonplaats en geboortedatum. De gemeente bewaart ook akten van levensgebeurtenissen, bijvoorbeeld van een geboorte, huwelijk, geregistreerd partnerschap, echtscheiding of overlijden. U kunt een afschrift of uittreksel van deze akten burgerlijke stand aanvragen als u in Bunschoten bent geboren of gehuwd.

Online regelen

Bij de gemeente Bunschoten kunt u online een basis uittreksel BRP aanvragen of een verzoek indienen voor een (internationaal) uittreksel/afschrift uit het register van de burgerlijke stand. Hieronder kunt u één van de twee opties kiezen en het bijbehorende formulier daarvoor invullen. Houd hierbij uw DigiD-gegevens en de gegevens voor het internetbankieren bij de hand. Het uittreksel krijgt u per post toegestuurd.

Basis uittreksel BRP

Uittreksel/afschrift burgerlijke stand

Heeft u hulp nodig bij het aanvragen van een uittreksel? Dan kunt u gebruik maken van de digitale dienstverleningzuil in het gemeentehuis. Neem in dat geval in ieder geval uw identiteitsbewijs en DigiD-gegevens mee.

Schriftelijke aanvraag

Voor een schriftelijke aanvraag per brief is het van belang een kopie van uw (geldige) identiteitsbewijs mee te sturen, de reden waarom u het uittreksel nodig heeft en uw handtekening. Wanneer u een uittreksel wilt aanvragen bij de balie van het gemeentehuis heeft u een geldig legitimatiebewijs nodig en de pinpas of contant geld. 

Kosten

Voor een uittreksel persoonsgegevens BRP betaalt u een bedrag van € 14,45. Een uittreksel/afschrift uit de burgerlijke stand kost € 14,00.

Heeft deze informatie u geholpen?