Als gemeente vinden we duurzaamheid een belangrijk thema en willen we verenigingen stimuleren hun gebouwen en complexen te verduurzamen. Als maatschappelijke organisatie of VvE kunt u een Stimuleringslening aanvragen om energiebesparende maatregelen te financieren.

Door het energiezuiniger maken van uw gebouw of complex daalt niet alleen de energierekening, het draagt ook bij aan een beter milieu. De Stimuleringslening is een lening tegen gunstige voorwaarden. Het bedrag dat geleend kan worden, bedraagt minimaal € 5.000,- en maximaal € 40.000,-. De rente die wordt gevraagd bedraagt 1,6 procent en staat gedurende de looptijd van de lening vast.

Hoe werkt het?

De Stimuleringslening loopt via het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn), maar om de lening te kunnen krijgen is gemeentelijke goedkeuring nodig. U kunt een formulier voor het aanvragen van een Stimuleringslening opvragen via r.gerkema@bunschoten.nl. Wilt u meer informatie over de mogelijkheden en voorwaarden van de Stimuleringslening? Lees dan verder op www.svn.nl(externe link). Voor vragen kunt u contact opnemen met Rieneke Gerkema via e-mail r.gerkema@bunschoten.nl of via tel. 033 - 299 1411.

Heeft deze informatie u geholpen?