Elk jaar kiest de gemeente Bunschoten een nieuwe kinderburgemeester. Vrijdag 30 juni heeft oud-kinderburgemeester Yilmaz Erdogan na een spannende finalemiddag het stokje overgedragen aan de nieuwe kinderburgemeester: Sophie Kocken (12 jaar). Sophie won de jury voor zich met haar thema ‘Wees lief voor elkaar, maar ook voor de natuur en het klimaat’.

Sophie vertegenwoordigt als kinderburgemeester de kinderen uit de gemeente Bunschoten. Ze gaat samen met de burgemeester of een wethouder naar evenementen en officiële aangelegenheden, om bijvoorbeeld een toespraak te houden. Daarnaast mag Sophie volgend schooljaar samen met de kindergemeenteraad nadenken over het door haar gekozen thema en andere zaken die kinderen belangrijk vinden. 

Enthousiast

De jury was enthousiast over de finalisten. Burgemeester Melis van de Groep: ‘’Alle drie de finalisten hebben zichzelf heel goed gepresenteerd en de jury was onder de indruk van hun goede ideeën. Ik kijk uit naar een mooie samenwerking met Sophie als kinderburgemeester komend schooljaar!’’
 

Rol voor kinderen

Basisscholen uit de gemeente Bunschoten konden de afgelopen periode een leerling uit groep 7 afvaardigen om mee te dingen naar de titel ‘kinderburgemeester 2023-2024’. Uit alle inzendingen heeft de jury drie finalisten gekozen. Finalisten Evi en Lorena zijn samen met de andere kinderen die zich hadden aangemeld als kandidaat-kinderburgemeester gevraagd of ze willen plaatsnemen in de kindergemeenteraad 2023-2024. 
 

Kinderburgemeester 2023-2024 Sophie