Sinds 1 januari 2022 wordt ons afval op een andere manier ingezameld. We zijn overgegaan op het nascheiden van verpakkingsafval uit het restafval. Het PMD-afval mag samen met het restafval in de container met oranje deksel. Deze container noemen we voortaan Restafval+. Het is belangrijk dat u de andere stromen, zoals GFT, papier en glas wel blijft scheiden.

Hoogbouw of kleine tuin

Woon u in hoogbouw of heeft u een kleine tuin? De inzameling van Restafval+ verloopt dan via de ondergrondse restafvalcontainer. U heeft in december 2021 een brief van ROVA ontvangen waarin staat op welke container u bent aangesloten. U kunt deze container openen met uw huidige ROVA-pas. In deze container kunt u per 1 januari 2022 uw PMD en restafval storten.

Afvalkalender

De juiste ophaaldag vindt u in de afvalkalender. U vult uw postcode en huisnummer in en ziet meteen wanneer welk afval wordt opgehaald bij u in de straat. U kunt ook de ROVA-app downloaden, zodat u een seintje krijgt als de container aan de weg moet. 

Afvalkalender(externe link)

Meer informatie

Voor vragen kunt u contact opnemen met het ROVA Klantcontactcentrum via 033 - 422 85 00 (op werkdagen van 8.00 tot 20.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur) of www.rova.nl/contact(externe link). Het is ook mogelijk om een vraag te stellen via Twitter (@rova) of WhatsApp (06 - 13 97 59 99(externe link)).

Heeft deze informatie u geholpen?