ROVA zamelt voor de gemeente Bunschoten het afval in. Sinds 1 oktober 2016 is het omgekeerd inzamelen ingevoerd in de gemeente Bunschoten. Bij deze vorm van afvalinzameling zamelt u herbruikbare grondstoffen zoals groente-, fruit- en tuinafval, papier/karton en plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drankenverpakkingen in drie containers aan huis. Het restafval wat u overhoudt, kunt u kwijt in de ondergrondse container waar u op bent aangesloten.

Containers aan huis

Om afval zo goed mogelijk te verwerken, vraagt de gemeente u het afval te scheiden. Het gft-afval, papier, plastic, metalen en drankenkartons wordt bij u thuis opgehaald. Zorg ervoor dat de afvalcontainers niet te vol of te zwaar zijn. Het is de bedoeling dat u uw container op de aan u toegewezen opstelplaats neerzet op de dag dat uw container geleegd wordt. De opstelplaatsen zijn te herkennen aan de witte containertjes op de grond. Als u de container ergens anders plaatst, dan kan uw container niet geleegd worden.

U heeft de volgende containers aan huis: 

  • Grijze container met groen deksel
    In de container met het groene deksel kunt u groente-, fruit-, en tuinafval kwijt. Deze container wordt eens in de twee weken geleegd.
  • Grijze container met blauw deksel
    In de container met het blauwe deksel kunt u papier en karton kwijt. Deze container wordt één keer in de maand geleegd.
  • Grijze container met oranje deksel
    In de container met het oranje deksel kunt u uw plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drankenkartons kwijt. Op de website Doe mee met PMD vindt u wat wel en niet in deze container hoort. De PMD-container wordt eens in de twee weken geleegd.

 

Afvalkalender

De juiste ophaaldag vindt u in de afvalkalender. U vult uw postcode en huisnummer in en ziet meteen wanneer welk afval wordt opgehaald bij u in de straat. U kunt ook de ROVA-app downloaden, zodat u een seintje krijgt als de container aan de weg moet. 

Afvalkalender

Ondergrondse container voor restafval

Het restafval wat u overhoudt nadat u uw afval heeft gescheiden, brengt u naar de ondergrondse container. Deze container kunt u openen met uw persoonlijke toegangspas. In de ondergrondse container kunt u één zak van 60 liter kwijt. U kunt in plaats van één 60 liter zak ook meerdere kleine zakken kwijt in de ondergrondse container. Per storting betaalt u €1,62.

Meer informatie

Voor vragen kunt u contact opnemen met het ROVA Klantcontactcentrum via 033 - 422 85 00 (op werkdagen van 8.00 tot 20.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur) of www.rova.nl/contact. Het is ook mogelijk om een vraag te stellen via Twitter (@rova) of WhatsApp (06 - 13 97 59 99).

Heeft deze informatie u geholpen?