Bent u op zoek naar ondersteuning, advies of inspiratie over werk, scholing of uw loopbaan? Kom dan naar het Werkcentrum regio Amersfoort! In het werkcentrum kunt u zich geheel vrijblijvend oriënteren op werk en onderzoeken welke (om)scholingsmogelijkheden en kansen er zijn voor u op de regionale arbeidsmarkt. Het werkcentrum is er fysiek en digitaal voor iedereen uit de gemeente Amersfoort, Leusden, Nijkerk, Woudenberg, Baarn, Bunschoten en Soest. 

Iedereen kan zonder afspraak het Werkcentrum regio Amersfoort binnenstappen van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.  Het werkcentrum is gevestigd aan de Stadsring 75 in Amersfoort.

Bezoek het Werkcentrum online(externe link)
 

Oriënteren op werk en scholing 

In het werkcentrum staat altijd een gids voor u klaar. De gids bespreekt en adviseert u over de mogelijkheden op het gebied van werken, leren en ontwikkelen. De gids bespreekt dit aan de hand van een aantal themawanden. Op de ‘talentenwand’ kunt u bijvoorbeeld samen met de gids bekijken welke talenten en kwaliteiten u heeft en in welke baan u die kunt inzetten. Met deze talenten kunt u direct een vacature zoeken via de wand met actuele vacatures. Daarnaast zijn er themawanden over ondernemen en de sociale kaart van de regio. 
 

Eén gezamenlijk loket voor de regio

In het Werkcentrum regio Amersfoort werken UWV en de gemeenten Amersfoort, Leusden, Woudenberg, Nijkerk, Baarn, Bunschoten en Soest samen met meerdere partners, waaronder de vakbonden CNV en FNV, VCP de Unie, werkgeversorganisatie VNO/NCW en onderwijsinstellingen. Het WerkgeversServicepunt (WSP), het Leerwerkloket en het Jongerenloket regio Amersfoort maken ook deel uit van het werkcentrum. Gezamenlijk bieden zij vanuit één loket fysiek en digitaal hulp aan alle mensen bieden op het gebied van werk, scholing en ontwikkeling.