Bent u eigenaar van een particuliere woning en wilt u energiebesparende maatregelen nemen? Dan kunt een duurzaamheidslening aanvragen. Let op: vanwege een tekort aan budget is het voorlopig niet mogelijk om een aanvraag in te dienen voor een duurzaamheidslening.

Door het energiezuiniger maken van de woning daalt niet alleen de energierekening, maar draagt u ook bij aan een beter milieu. De maatregelen kunnen verder goed zijn voor de waarde van uw woning. De Duurzaamheidslening is een lening tegen gunstige voorwaarden. Het bedrag dat geleend kan worden, bedraagt minimaal €2.500 en maximaal €10.000. De rente die wordt gevraagd, ligt lager dan de rente van de landelijke Energiebespaarlening en staat gedurende de looptijd van de lening vast.

Hoe werkt het?

De Duurzaamheidslening loopt via het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn), maar om de lening te kunnen krijgen is gemeentelijke goedkeuring nodig. U kunt een formulier voor het aanvragen van een Duurzaamheidslening opvragen via r.gerkema@bunschoten.nl. Let op dat u de gevraagde bijlagen meestuurt. De gemeente beoordeelt de aanvraag, waarna u een toe- of afwijzingsbrief ontvangt. De toewijzingsbrief heeft u nodig om via de website van SVn (www.svn.nl) een Duurzaamheidslening aan te vragen. Bij vragen of onduidelijkheden kunt u contact opnemen met SVn via 088 - 2539400.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden en voorwaarden van de Duurzaamheidslening? Lees dan verder op www.svn.nl. Voor vragen kunt u contact opnemen met Rieneke Gerkema via r.gerkema@bunschoten.nl of 033 2991 411.

Heeft deze informatie u geholpen?