Heeft u moeite met rondkomen met uw inkomen, heeft u schulden of wilt u weten hoe u schulden kunt voorkomen? Neem dan contact op met Stadsring(externe link). De gemeente Bunschoten heeft voor de uitvoering van schuldhulpverlening een contract met Stadsring. Voor zelfstandigen werkt de gemeente ook samen met Zuidweg & Partners. Wilt u liever dat een vrijwilliger mee kijkt, dan staan er Schuldhulpmaatjes voor u klaar!

Schuldhulpverlening houdt onder andere het volgende in:

 • Inventarisatie: Eerst luisteren we naar uw vraag en wat u verwacht. Vervolgens proberen we meer inzicht krijgen door een vragenlijst, gesprekken om in te gaan op de achterliggende problematiek, de schulden op een rijtje te zetten en het financiële plaatje helder te maken.
 • Stabilisatie schulden: Het inkomen moet op orde zijn en uw budget moet in balans worden gebracht. Dit proces duurt zo’n 3 tot 6 maanden.
 • Gemeentelijke schuldregeling: Zodra alles geïnventariseerd is, gaat Stadsring aan de slag met alle schuldeisers. Daarnaast worden met u afspraken gemaakt over uitgaven. Zodra alle schuldeisers meewerken, lost u maximaal 36 maanden af. Al het inkomen boven het Vrij Te Laten Bedrag (dit bedrag is wettelijk geregeld) wordt gebruikt voor aflossing op de schulden.
 • Wettelijke schuldregeling: Willen de schuldeisers niet meewerken? Dan kan de rechter een schuldregeling opleggen. Dit gaat op basis van de Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen (WSNP). Stadsring helpt u met de aanvraag.
   

Hoe werkt het?

Schuldhulpverlening verloopt via Stadsring. U kunt Stadsring van maandag tot en met vrijdag bereiken via 033 4 600 600 of mailen naar info@stadsring.nl.

Afspraak maken

Een afspraak in het gemeentehuis met een schuldhulpconsulent van Stadsring kunt u maken via info@stadsring.nl of 033 4 600 600. De hulpverlening is gratis.

Inloopspreekuur

Elke donderdag van 9.00 tot 12.00 uur is er een inloopspreekuur voor schuldhulpverlening. Dit inloopspreekuur vindt plaats in het gemeentehuis.

Schuldhulpverlening voor ondernemers

Voor schuldhulpverlening voor zelfstandigen werkt de gemeente Bunschoten samen met Zuidweg & Partners. U kunt hen bereiken op het nummer 035 - 538 53 50.

Heeft u als zelfstandige tijdelijke financiële problemen of wilt u uw bedrijf beëindigen (Bbz: Besluit bijstand zelfstandigen), dan kunt u contact opnemen met Uitvoeringsorganisatie Baarn Bunschoten Soest, in Soest. U kunt contact opnemen via het telefoonnummer 035 - 609 34 11 of kijk op de website www.bbsuo.nl(externe link) (Bbz).

Schuldhulpmaatje

Komt u er niet meer uit met uw geld of heeft u schulden? SchuldHulpMaatje helpt! Een deskundige en betrouwbare vrijwilliger – een maatje - helpt u graag weer op weg met uw geldzaken. Dan krijgt u weer rust. De hulp is gratis.

Hoe helpt een maatje? 

Een maatje:

 • Zet samen met u al uw inkomsten, uitgaven, schulden en betalingsachterstanden op een rij.
 • Daarna gaat u samen aan het werk voor de oplossing.
 • Leert u hoe u uitgaven kunt plannen en een administratie bijhouden.
 • Als uw inkomsten of uitgaven door omstandigheden veranderen, helpt het maatje u om een aangepast budget te maken. Wacht niet tot u in het rood staat!
 • Als u schuldhulpverlening nodig hebt blijft het maatje u ondersteunen. U staat er niet alleen voor!

Ga voor meer informatie en voor het vragen om hulp naar www.shmbunschoten.nl(externe link) of bel naar 06-43547009 of stuur een e-mail naar contact@shmbunschoten.nl.
 

Heeft deze informatie u geholpen?