Heeft u moeite met rondkomen met uw inkomen, heeft u schulden of wilt u weten hoe u schulden kunt voorkomen? Neem dan contact op met PLANgroep. De gemeente Bunschoten heeft voor de uitvoering van schuldhulpverlening een contract met PLANgroep. Voor zelfstandigen werkt de gemeente ook samen met Zuidweg & Partners.

Schuldhulpverlening houdt onder andere het volgende in:

  • Inventarisatie: Eerst luisteren we naar uw vraag en wat u verwacht. Vervolgens proberen we meer inzicht krijgen door een vragenlijst, gesprekken om in te gaan op de achterliggende problematiek, de schulden op een rijtje te zetten en het financiële plaatje helder te maken.
  • Stabilisatie schulden: Het inkomen moet op orde zijn en uw budget moet in balans worden gebracht. Dit proces duurt zo’n 3 tot 6 maanden.
  • Gemeentelijke schuldregeling: Zodra alles geïnventariseerd is, gaat PLANgroep aan de slag met alle schuldeisers. Daarnaast worden met u afspraken gemaakt over uitgaven. Zodra alle schuldeisers meewerken, lost u maximaal 36 maanden af. Al het inkomen boven het Vrij Te Laten Bedrag (dit bedrag is wettelijk geregeld) wordt gebruikt voor aflossing op de schulden.
  • Wettelijke schuldregeling: Willen de schuldeisers niet meewerken? Dan kan de rechter een schuldregeling opleggen. Dit gaat op basis van de Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen (WSNP). PLANgroep helpt u met de aanvraag.

Hoe werkt het?

Schuldhulpverlening verloopt via PLANgroep. U kunt PLANgroep van woensdag tot en met vrijdag bereiken via 06 - 22 65 06 08 en/of via het Sociaal Team De Lingt.

Afspraak maken

In verband met de coronamaatregelen is schuldhulpconsulent Daniëlle van Giersbergen van PLANgroep op aangepaste tijden in het gemeentehuis aanwezig. Elke woensdagochtend van 09.00 tot 12.00 uur is er inloopspreekuur. U kunt dan zonder afspraak terecht. Indien uw voorkeur uit gaat naar een ander moment, dient u van te voren een afspraak maken door te mailen naar bunschoten@plangroep.nl. U wordt verzocht zoveel mogelijk alleen naar een afspraak te komen.

Schuldhulpverlening voor ondernemers

Voor schuldhulpverlening voor zelfstandigen werkt de gemeente Bunschoten samen met Zuidweg & Partners. U kunt hen bereiken op het nummer 035 - 538 53 50.

Heeft u als zelfstandige tijdelijke financiële problemen of wilt u uw bedrijf beëindigen (Bbz: Besluit bijstand zelfstandigen), dan kunt u contact opnemen met Uitvoeringsorganisatie Baarn Bunschoten Soest, in Soest. U kunt contact opnemen via het telefoonnummer 035 - 609 34 11 of kijk op de website www.bbsuo.nl (Bbz).

Heeft deze informatie u geholpen?