Sinds deze week exposeert Kim van Dooren van Atelier IN’T 100 in het gemeentehuis. In deze bijzondere expositie met de naam .Life in Tiles. staat de unieke tegelkunst van de Spakenburgse kunstenaar centraal.

Kim is de afgelopen jaren uitgegroeid naar een veelzijdige kunstenaar. In haar tegelkunstwerken combineert ze de liefde voor een eeuwenoude ambacht met schilderkunst die ze een geheel eigen en moderne touch geeft. Menigeen vindt haar inmiddels voor het vangen van hun geliefdes in een treffende portretschildering. Een aantal van deze opdrachten zijn exclusief uitgeleend voor deze expositie. In haar vrije werk probeert ze het dagelijkse leven en levensthema’s te vangen in tegels.

Thema’s

De thema’s die Kim schildert liggen dicht bij haar. Zo zijn de typisch Spakenburgse ‘dârpse tegels’ ontstaan. Ook zijn er portretten opzettelijk gehusseld, omdat ze hiermee thema’s als gelaagdheid en (on)gelijkheid wil aankaarten. De kijker wordt deelgenoot van haar fantasie gemaakt.

Kom langs

U bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen tijdens de openingstijden van het gemeentehuis. De expositie .Life in Tiles. is te bezichtigen tot en met donderdag 12 maart 2020.