De gemeente staat weer klaar om onze sportkampioenen en bijzondere sportieve helden in het zonnetje te zetten! We zijn op zoek naar de beste sporters, sportvrijwilligers en sportaanbieders uit Bunschoten. Lees snel verder om te ontdekken hoe je jezelf of iemand anders kunt aanmelden.

De huldiging van de sportkampioenen en uitreiking van bijzondere prijzen vindt plaats op maandagavond 23 september bij Agilitas.

Sportkampioenen

Voor de teamsporten geldt dat we alleen het hoogste team van zowel de dames als heren huldigen. Speel jij in een team dat dit jaar kampioen is geworden? Dan willen wij jouw team graag in het zonnetje zetten! Voor de individuele sporters geldt dat zij Nederlands kampioen moeten zijn geworden om in aanmerking te komen voor de huldiging. Heb jij dit jaar een nationale titel behaald? Meld je aan!

Aanmelden sportkampioen

Speciale Sportprijzen

Naast de huldiging van kampioenen, reiken we ook een aantal andere prijzen uit.

  • Sportvrijwilliger van het jaar: Ken jij iemand die altijd klaarstaat voor de vereniging, trainingen organiseert, wedstrijden begeleidt of op andere manieren onmisbaar is? Nomineer deze persoon voor de titel Sportvrijwilliger van het jaar!
  • Sportcompliment van het jaar: Deze prijs is bedoeld voor iemand die niet in aanmerking komt voor de huldiging van de kampioenen, maar wel een bijzondere sportprestatie heeft geleverd. Denk hierbij aan sporters die in het sportseizoen 2023-2024 mee hebben gedaan aan wedstrijden op Eredivisie-, Europees- of zelfs op wereldniveau, maar hierbij geen kampioen zijn geworden.
  • Sportaanbieder van het jaar: Deze prijs gaat naar een sportvereniging, club of organisatie die zich op uitzonderlijke wijze heeft ingezet voor de sport en beweegactiviteiten binnen onze gemeente. Welke vereniging verdient volgens jou deze erkenning?

Uit de aanmeldingen wordt door een jury uit elke rubriek iemand geselecteerd die tijdens de huldiging van de kampioenen in het zonnetje wordt gezet.

Iemand nomineren voor een Speciale Sportprijs

Meer informatie

Aanmelden kan tot maandag 5 augustus. Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Sietske Staatsen via 033 - 299 1411 of s.staatsen@bunschoten.nl.