Grofvuil is (huishoudelijk) afval dat te groot en te zwaar is om in een afvalcontainer aan te bieden, zoals oude meubels of vloerbedekking. Huishoudelijk bouw- en sloopafval kunt u op het aanbiedstation brengen. Heeft u veel bouw- en sloopafval? Dan is het goedkoper om een container te laten komen.

Voor het brengen van grofvuil naar het aanbiedstation heeft u een stortpas en een geldig legitimatiebewijs nodig. 

Ophaalronde grof tuinafval

In de gemeente Bunschoten wordt vier keer per jaar gratis grof tuinafval op afroep opgehaald (voorheen de zogenoemde takkenronde). De data voor 2022 zijn als volgt:

 • Woensdag 23 maart 2022
 • Woensdag 22 juni 2022
 • Woensdag 7 september 2022
 • Woensdag 26 oktober 2022

Aanmelden kan tot 16.30 uur de dag voor de inzameling. U kunt hiervoor contact opnemen met ROVA via 033 - 422 85 00. Zorg ervoor dat u uw grof tuinafval gebundeld aanbiedt. U mag maximaal 1m³ aanbieden. Buiten deze ophaalservice kunt u uw grof tuinafval kwijt op het aanbiedstation.

Overig afval

Glas

In de gemeente zijn op diverse plaatsen glasbakken opgesteld waarin u glas kunt deponeren.

Textiel

Wilt u textiel inzamelen voor een goed doel? De gemeente wijst personen of instanties aan die huishoudelijke afvalstoffen als oud papier, textiel en metalen afzonderlijk mogen inzamelen. Wilt u uw oude kleding of schoenen kwijt? Verspreid door de gemeente zijn speciale kledingcontainers te vinden. U kunt uw textiel in deze container doen, meegeven in een zak met inzamelacties of afgeven bij de Kringloopwinkel.

Klein chemisch afval

U kunt als burger klein chemisch afval (KCA) bij het aanbiedstation inleveren. Hiervoor is een inzameldepot ingericht. Op andere plekken kunt u vaak ook uw klein chemisch afval inleveren. Bijvoorbeeld: batterijen bij supermarkten en bouwmarkten, injectienaalden en medicijnen bij de apotheek en elektr(on)ische apparaten bij elektronicazaken.

Openingstijden aanbiedstation

Aanbiedstation

Deze week

  • Gesloten
       • Gesloten

        Volgende week

         • Gesloten
              • Gesloten

               Heeft deze informatie u geholpen?