Kampt uw kind met psychische klachten, probleemgedrag of is er een vermoeden van problemen op het gebied van de ontwikkeling? Dan kunt u terecht bij een gedragsdeskundige van de gemeente Bunschoten. 

Deze gedragsdeskundigen zijn sinds een aantal jaar actief in de gemeente Bunschoten om huis- en jeugdartsen te ondersteunen bij het bepalen van de juiste hulp voor kinderen en jongeren. 

Gespecialiseerde hulp

Een gedragsdeskundige is gespecialiseerd in het onderzoeken en begeleiden van kinderen en jongeren die ondersteuning kunnen gebruiken op het gebied van geestelijke gezondheidszorg. Dankzij deze gedragsdeskundigen wordt passende hulp ingezet of hiernaar doorverwezen, zodat u en uw kind snel en op de juiste manier geholpen worden. Soms kan het probleem in een aantal gesprekken met een gedragsdeskundige worden opgelost. In andere gevallen vindt doorverwijzing plaatst. De gedragsdeskundige weet alles over verdere hulp en de actuele wachttijden.
 

Met welke problemen kunt u terecht bij een gedragsdeskundige? 

  • Angstgevoelens, somberheid of gedragsproblemen 
  • Faalangst of onzekerheid op school of in sociale situaties
  • Ondersteuning bij verlies, echtscheiding van ouders of een trauma

Meer informatie over de gedragsdeskundigen en waarvoor u bij ze terecht kunt leest u in de folder.   

Aanmelden

U kunt op twee manieren in contact komen met een gedragsdeskundige, namelijk via een verwijzing door een huis- of jeugdarts of door aanmelding bij de gemeente. Aanmelden via de gemeente gaat via het aanmeldformulier van Sociaal Team de Lingt. 

Aanmelden bij een gedragsdeskundige

Even voorstellen: de gedragsdeskundigen in Bunschoten

Gedragsdeskundige Marlot van Dykhuizen
Gedragsdeskundige Marlot van Dykhuizen

Mijn naam is Marlot van Dykhuizen, orthopedagoog en gedragsdeskundige Jeugd bij de gemeente Bunschoten. Ik ben afgestudeerd als orthopedagoog aan de Rijksuniversiteit Groningen en als forensische orthopedagoog aan de Universiteit van Amsterdam. Gedurende mijn werkervaring en studie heb ik mijzelf gespecialiseerd in hulpverlening aan volwassenen en jeugdigen met diverse problematiek. Vanuit mijn enthousiaste, gelijkwaardige en direct betrokken houding hoop ik een positieve bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de jeugdige, waarbij de focus ligt op het versterken van kwaliteiten. Een klankbord die even meeloopt en inzicht en handvatten kan geven.  

Gedragsdeskundige Maria Vlot
Gedragsdeskundige Maria Vlot

Mijn naam is Maria Vlot. In 2011 ben ik afgestudeerd als psycholoog kind en jeugd
aan de Universiteit Utrecht. Daarna heb ik op diverse plekken gewerkt in de jeugdhulp-verlening en het onderwijs. Vanaf 2021 ben ik werkzaam voor de gemeente Bunschoten. Door de jaren heen heb ik veel kinderen, jongeren en ouders ontmoet met zeer diverse hulpvragen. Soms heeft een kind of jongere voor kortere of langere tijd begeleiding nodig of heeft u als ouder behoefte aan steun in de opvoeding. Graag ga ik dan met u in gesprek over de zorgen, vragen en wensen die er zijn, zodat we samen de plek kunnen vinden waar uw kind het beste kan worden geholpen.

Heeft deze pagina u geholpen?