Sinds vorig jaar is de gemeente Bunschoten een Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) gemeente. Met deze aanpak wil de gemeente met betrokken partijen een samenleving creëren waarin de omgeving uitnodigt tot gezond eten en meer beweging. Vanochtend vond officiële aftrap van Jongeren Op Gezond Gewicht plaats. In samenwerking met Kinderdagverblijf ’t Kukelesaantje, Peuterschool Kwetternest, Christelijk Kindcentrum Bunschoten en Nationaal Bureau Sport Stimulering (NBSS) organiseerde de gemeente Bunschoten een sportieve activiteit in Sporthal De Kuil voor peuters van de genoemde instellingen. 

Terwijl de peuters zich vermaakten met verschillende spelletjes, kreeg wethouder Peter van Asselt het JOGG-gemeentebordje uitgereikt vanuit de landelijke JOGG-organisatie. Met het in ontvangst nemen van dit bordje is de gemeente Bunschoten officieel een JOGG-gemeente.  

Jongeren Op Gezond Gewicht

Een gezonde jeugd in een gezonde omgeving, dat is wat we als gemeente belangrijk vinden. JOGG-Bunschoten is een beweging waarbij wordt gewerkt om gezond eten en bewegen voor kinderen tussen de 0 en 12 jaar oud gemakkelijk én aantrekkelijk te maken. Doel hiervan is een gezond gewicht voor deze doelgroep. Dit kunnen we als gemeente niet alleen. Daarom wordt er samengewerkt met verschillende partijen uit het sociale domein, waaronder scholen, kinderopvang en sport- en beweegaanbieders. Meer informatie over JOGG

Wethouder Peter van Asselt