U kunt bij Sociaal Team de Lingt terecht als u problemen heeft op meerdere gebieden. Denk hierbij aan de opvoeding van uw kinderen, echtscheiding, huiselijk geweld, psychische problemen, verslaving, eenzaamheid, overlast en meer. 

Hoe werkt het?

Sociaal Team De Lingt is er voor alle inwoners van Bunschoten-Spakenburg, Eemdijk en Zevenhuizen. Het team organiseert de zorg op een nieuwe manier: dicht bij huis, snel en passend bij uw vraag en met één vast contactpersoon. Het team heeft de thuisbasis in het gemeentehuis en werkt samen met het Zorgloket. De hulpverlening zelf wordt, als u dit wil, zoveel mogelijk bij u thuis uitgevoerd.

Aanmelden

Als u in aanmerking wil komen voor ondersteuning vanuit Sociaal Team de Lingt, dan kunt u het aanmeldformulier invullen. Vervolgens bespreken wij uw aanmelding binnen het team, waarna we contact met u opnemen om een afspraak te maken. 

Misschien heeft u geen vragen over uzelf, maar wel over iemand anders. Ook dan kunt u contact met ons opnemen. Soms weten mensen niet dat ze hulp kunnen krijgen of durven ze geen hulp te vragen. Dan is het goed als iemand uit de omgeving de eerste stap naar hulp zet. Zo kan worden voorkomen dat problemen verergeren. 

Aanmelden Sociaal Team de Lingt

Contact opnemen

Wij zijn te bereiken via delingt@bunschoten.nl of op werkdagen telefonisch tussen 09.00 en 12.30 uur via 033 - 299 14 11. In de ochtend van 9.00 tot 12.30 uur kunt u ook een bezoek brengen aan het gemeentehuis, waar men u verder helpt. 

Bij een levensbedreigende situatie bel 112. Als u zelf acute hulp zoekt bij huiselijk geweld of kindermishandeling of zich zorgen maakt over iemand anders, bel Veilig Thuis (0800-2000).

Welke organisaties zijn er nog meer?

Naast het Sociaal Team zijn er nog andere organisaties die u kunnen informeren, adviseren of ondersteunen bij problemen. Welke organisaties zijn dit en wanneer kunt u bij hen terecht? 

De Boei

U kunt bij De Boei terecht voor:

  • Informatie en advies
  • Maatschappelijke ondersteuning
  • Mantelzorg
  • Vrijwilligers
  • Jongerenwerk
  • Activiteiten opvoeden en opgroeien
  • Cursussen en trainingen
  • Ondersteuning bij administratie

Zorgloket

U kunt bij het Zorgloket terecht wanneer u een probleem ervaart bij de dagelijkse gang van zaken op het gebied van zorg, wonen en welzijn. 

Heeft deze informatie u geholpen?