Wat leuk dat u uw relatie met uw partner officieel wilt laten vastleggen in een geregistreerd partnerschap. Om dat te kunnen doen, meldt u dit uiterlijk twee weken van tevoren bij de gemeente.

Online geregistreerd partnerschap regelen

Hieronder ziet u stap voor stap hoe u online uw uw partnerschap kunt regelen:

  • Reserveer uw gewenste partnerschapsdatum in de online agenda.
  • Vul het formulier Melding geregistreerd partnerschap in, print deze uit en lever deze uiterlijk twee weken voor de gereserveerde partnerschapsdatum in bij de gemeente. Vergeet niet een kopie van de legitimatiebewijzen van de toekomstige partners en de getuigen mee te nemen naar het gemeentehuis.

Als één van de partners niet de Nederlandse identiteit bezit, dan moet u een ander formulier invullen. Dit formulier kunt u ophalen bij de balie in het gemeentehuis.

Kosten geregistreerd partnerschap (2023)

Dagen en extra'sKosten
Maandag t/m vrijdag, overdag€ 401,00
Maandag t/m vrijdag, na 17.00 uur€ 674,00
Zaterdag€ 802,00
Toeslag voor aangewezen alternatieve locatie€ 88,80
Toeslag voor de raadzaal€ 35,60
Getuige van de gemeente€ 22,65
Trouwboekje, vanaf€ 25,00

Kosteloos geregistreerd partnerschap aangaan

Kosteloos een geregistreerd partnerschap aangaan kan in Bunschoten op dinsdagochtend om 8.45 uur. Zijn er meer stellen die dag, dan vindt de tweede voltrekking plaats om 9.00 uur. Tijdens dit moment vindt alleen het wettelijk gedeelte plaats en is er geen ruimte voor extra’s. De voltrekking duurt ongeveer vijf minuten en vindt plaats in een kleine vergaderruimte waar plek is voor de aanstaande partners en de getuigen (maximaal zes personen).

Meer informatie

Meer informatie over het geregistreerd partnerschap vindt u op de website van de rijksoverheid(externe link)

Heeft deze informatie u geholpen?