De zomerperiode is een fijne tijd waarin veel mensen op vakantie zijn of een dagje uit. Maar het is ook de tijd waarin inbrekers gemakkelijk toeslaan, omdat ze weten dat bewoners van huis zijn of omdat ze een raam open zien staan. Wij geven u graag een aantal tips om inbraak te voorkomen.

  • Op vakantie? Licht de buren in
    Vertel uw vertrouwde buren over uw vakantieplannen. Zij kunnen op uw woning letten en helpen deze een bewoonde indruk te geven door de post weg te halen, de plantjes water te geven, de auto af en toe eens op de oprit te zetten en een lampje aan te doen. 
  • Dagje weg? Deur op slot
    Ramen en deuren staan vaker open met het mooie weer. Een insluiper kan dan zonder in te breken uw woning binnenkomen en er binnen enkele minuten met uw spullen vandoor zijn. Doe uw deuren en ramen op slot; ook al gaat u maar heel even naar de buren, boodschappen doen of even naar boven om bijvoorbeeld de was op te hangen. Leg geen kostbare spullen in het zicht.
  • Bel 112 bij verdachte situaties
    Vertel uw buren dat ze bij een verdachte situatie (bijvoorbeeld geluiden vanuit uw woning, terwijl u er niet bent) direct de politie moeten bellen via telefoonnummer 112. Snel alarm slaan, betekent een grotere kans om de inbrekers te pakken.

Naast deze tips blijft het natuurlijk van belang om te zorgen voor goedgekeurd hang- en sluitwerk op ramen en deuren.