Camerabewaking bij zelfbedieningsovertoom door vandalisme

Begin april 2023 is de zelfbedieningsovertoom bij de Oostdijk in Spakenburg geopend. Sinds die tijd is de overtoom al ruim 400 keer gebruikt om een overtocht te maken. Helaas hebben we op deze locatie ook te kampen met vandalismepraktijken. Daarom is besloten om de overtoom 24 uur per dag te gaan bewaken met een camera.

In de maanden april en mei van dit jaar is veel schade aangebracht. Zo zijn er flinke deuken geslagen in de botenwagen en is een staaf – net als de bedieningskast – volledig verbogen. Ook is tot twee keer toe de staalkabel van de zelfbedieningsovertoom ingeslepen. Het vervangen van deze onderdelen – met inzet van een duikteam om dit te regelen – kost veel geld; meer dan € 20.000,-!

Cameratoezicht

Vandalisme is niet normaal en kost veel geld. Omdat in dit geval geen dader bekend is, is schade verhalen niet mogelijk. We willen dit in de toekomst uiteraard zoveel mogelijk voorkomen. Daarom worden er binnenkort camera’s geplaatst om de zelfbedieningsovertoom permanent te bewaken. Ziet u dat iets vernield wordt? Dan kunt u dit melden bij de politie via 0900 - 8844 of bij de gemeente via 033 - 299 1411.