Op zaterdag 10 juni is de Techniek Doe Dag in Utrecht. Onder het motto “ontdek jouw talent voor techniek” kun je op die dag de bouw en techniek beleven. Er staan ongeveer dertig bedrijven en opleiders klaar staan met leuke doe-activiteiten. 

Zo kun je een onderhoudsbeurt aan elektrische fietsen uitvoeren inclusief proefrit. Ook is er een simulator om je behendigheid als kraanmachinist te testen. Verder kun je lassen en een exo-skelet uitproberen. Met een exo-skelet kun je o.a. zware materialen optillen. En uiteraard is er nog veel meer! Ook is er volop gelegenheid om met opleiders in gesprek te gaan over omscholing.

Wanneer: zaterdag 10 juni tussen 10.00 uur en 15.00 uur
Voor wie: Voor iedereen! Voor jong en oud, vrouwen en mannen, wel of geen uitkering, werkend of nog op school, statushouders. Iedereen is welkom! Werkervaring en opleiding zijn niet belangrijk.
Waar: Niels Bohrweg 121 in Utrecht (Bedrijventerrein Lage Weide)
Bereikbaarheid: Er is in de directe omgeving voldoende gratis parkeergelegenheid. Vanaf de richtingen Utrecht CS en Maarssen NS rijdt buslijn 73. Vanaf de halte Savannahweg is het een aantal minuten lopen. 
Busvervoer: Wanneer je geen mogelijkheid hebt voor eigen vervoer, kun je je ook aanmelden om mee te rijden met de bus. De bus vertrekt om 9.30 uur vanaf de Stadsring naar de Techniek Doe Dag. Om 12:30 gaat de bus weer terug. Aanmelden voor de bus kan via communicatiewsp@amersfoort.nl. (Let op: je moet je dan ook nog aanmelden voor de Techniek Doe Dag).

Aanmelden voor de Techniek Doe Dag(externe link)

Organisatie

De Techniek Doe Dag is een samenwerking tussen WerkgeversServicepunt regio Amersfoort(externe link), Midden-Utrecht en Gooi- en Vechtstreek, UWV, gemeente Utrecht, UW bedrijf, Leerwerkloket Utrecht en regio Amersfoort, Servicepunt Techniek en diverse bedrijven en sectororganisaties.

Meer informatie vind je op de website van de Techniek Doe Dag(externe link). Vragen of opmerkingen? Mail naar techniekdoedag@uwv.nl.