VVV Spakenburg, onderdeel van stichting Dynamisch Spakenburg, organiseert dit jaar de 50e editie van de Spakenburgse Dagen op woensdag 20 en 27 juli en 3 en 10 augustus. Wilt u graag met een kraam op de markt staan tijdens hét evenement van het jaar? Dan is dit uw kans.

Voor velen zijn de Spakenburgse Dagen een traditie waar al jaren veel bezoekers op afkomen om de cultuurhistorie van de gemeente Bunschoten te beleven en te genieten van een grootse braderie. 

Standplaats

Hoe mooi zou het zijn om al deze mensen dit jaar ook aan uw kraam te mogen verwelkomen? Er zijn nog meerdere standplaatsen vrij voor de vier woensdagen. Heeft u vragen of wilt u deelnemen aan de Spakenburgse Dagen door een standplaats te huren? Neem dan contact op met VVV Spakenburg via evenementen@vvvspakenburg.nl. Vergeet in uw mail niet aan te geven wat voor type kraam/producten u heeft.

Klederdracht, oude ambachten & de museumhaven 

De prachtige museumhaven ligt gedurende de Spakenburgse Dagen vol met botters waarop een tochtje gevaren kan worden over het Eemmeer. Museum Spakenburg en het Klederdracht- & Visserijmuseum zijn op hun best! Ze verwelkomen de gasten en maken hen wijzer over de historie van het boerenbestaan in Bunschoten en dat van de vissers in Spakenburg. Juist op de Spakenburgse Dagen steken veel vrouwen, mannen en vooral kinderen zich in de dracht. Zo doen de inwoners samen de oude cultuur herleven. Vanuit de Spakenburgse cultuurhistorie is van alles te beleven. En natuurlijk is er muziek en genoeg te doen voor de kinderen.