In de maand april van dit jaar heeft de gemeente Bunschoten samen met mede-initiatiefnemers BC Shooters, Waltman Gym en het Fysiohuis een intentieverklaring getekend om een Lokaal Sportakkoord te realiseren. Hierdoor heeft het Rijk middelen beschikbaar gesteld om een sportformateur aan te stellen. Peter van Diermen gaat deze rol in Bunschoten invullen.

De 48-jarige Van Diermen is geen onbekende in de sportwereld. De inwoner van Bunschoten was afgelopen jaren actief in diverse functies bij onder andere SV Spakenburg, VV Eemdijk en Agilitas en is momenteel als hoofd “Opleidingen” verbonden aan VV IJsselmeervogels. Daarnaast is hij werkzaam bij de Nederlandse Sport Alliantie.

Opdracht

Van Diermen heeft de opdracht gekregen om de komende maanden met sportverenigingen en sportaanbieders aan de slag te gaan om een Lokaal Sportakkoord voor Bunschoten op te stellen, waarbij afspraken worden gemaakt op welke manier we met elkaar de ambities voor sport en beweging kunnen realiseren. Naast de verschillende sportthema’s zal ook verbinding gezocht worden met thema’s uit het Nationaal Preventieakkoord, met de ambitie om eind 2019 een eerste versie van het sportakkoord te presenteren.