In de week van 17 tot en met 26 september organiseert NOC/NSF de Nationale Sportweek. In heel Nederland krijgt het sporten en bewegen een boost. Want sport inspireert, verbindt en levert een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van de samenleving en ieder individu.

Bunschoten haakt voor het eerst aan bij de Nationale Sportweek, op initiatief van het Sportplatform

Uitlaatklep

Het thema van de Nationale Sportweek is ‘Sport doet iets met je’. Hans van Tricht van het Sportplatform licht dit toe: ‘Tijdens de lockdown is gebleken dat sporten en bewegen nog belangrijker is dan we al dachten. Niet alleen om lichamelijk fit en gezond te blijven, ook het mentale aspect speelt een grote rol. Sporten is voor veel mensen een uitlaatklep. Het is een manier om te ontspannen in een maatschappij waarin veel mensen stress ervaren.’

Aftrap

Op vrijdag 17 september vindt de aftrap plaats bij het Aralveldje. Wethouder Peter van Asselt verzorgt de opening om 15.45 uur door de fakkel te ontsteken. Daarna is er bubbelvoetbal, basketbal en een workout. Ook is er een foodtruck aanwezig die gezonde voeding verkoopt.

Aangepast sporten

Op het veld naast de Skatebaan en ’t Kruisrak is er op woensdag 22 september vanaf 14.30 uur aandacht voor aangepast sporten. Duidelijk wordt hoe je kunt genieten van G-sporten, zoals atletiek, dans, basketbal, honkbal en meer.

Buitenspeeldag

Aan het eind van de Nationale Sportweek, op vrijdag 24 september tussen 14.00 en 17.00 uur, wordt het hele dorp aangemoedigd om buiten te spelen tijdens de Buitenspeeldag. Sportivun pakt groots uit dit jaar. Op maar liefst 8 locaties worden die dag activiteiten aangeboden voor de jeugd uit de gemeente Bunschoten. Denk aan bubbelballen, archery tag, springkussens, stormbanen en nog veel meer.