Wist u dat de gemeente Bunschoten een digitale Sociale kaart heeft? De Sociale kaart geeft een overzicht van vrijwel alle organisaties en hulpverlenende diensten op het gebied van wonen, welzijn, zorg en inkomen in de gemeente Bunschoten en omgeving.

De gemeente vindt het belangrijk dat er snel actuele informatie beschikbaar is voor inwoners, professionals en vrijwilligers over deze onderwerpen. Via bunschoten.socialekaartnederland.nl kan iedereen eenvoudig zoeken naar de hulp of instanties die nodig zijn met behulp van de zoekfunctie. 

Snel de juiste hulp

Er is te zoeken op organisatie, bijvoorbeeld ‘De Boei’, of op product, zoals ‘maaltijdvoorziening'. Inwoners kunnen daardoor gemakkelijk en snel hulp in de eigen omgeving vinden. De hulp kan geboden worden door vrijwilligersorganisaties, buurtverenigingen en wijkinitiatieven, maar ook door specialistische organisaties. Al deze organisaties komen bij elkaar in de Sociale kaart en kunnen een oplossing bieden. De professionals binnen gemeenten of organisaties kunnen de Sociale kaart met zijn vele extra’s gebruiken om de cliënt de juiste hulp te bieden.