Inwoners uit de gemeente Bunschoten konden altijd al meldingen maken bij Meld Misdaad Anoniem (M.), maar nu gaat de gemeente officieel samenwerken met dit meldpunt. Burgemeester Melis van de Groep en Karin Krijnen van Meld Misdaad Anoniem tekenden daarvoor op 18 november een samenwerkingsovereenkomst. 

Dankzij deze samenwerking krijgt niet alleen de politie, maar ook de gemeente Bunschoten de anonieme meldingen voortaan. Zo kan ondermijnende criminaliteit in de gemeente Bunschoten nog beter worden bestreden. 

Vangnet

Meld Misdaad Anoniem is een onafhankelijke organisatie en geen onderdeel van de politie. Bij dit meldpunt kunnen inwoners melding maken van bijvoorbeeld hennepteelt, drugslabs, fraude en onverklaarbaar vermogen. De anonimiteit van de melder staat hierbij centraal. Het is altijd het beste om rechtstreeks naar de politie te stappen met informatie over criminele activiteiten, maar in de praktijk blijkt dat niet altijd makkelijk. Er zijn veel redenen voor mensen om niet te melden. Bijvoorbeeld uit angst voor wraak of omdat men de dader kent. Voor al die gevallen is Meld Misdaad Anoniem een vangnet. Dit meldpunt zorgt ervoor dat de informatie bij de politie en nu ook bij de gemeente terecht komt, maar de melder buiten beeld blijft.
 

Bereikbaarheid

Meld Misdaad Anoniem is zeven dagen per week bereikbaar via 0800-7000. Op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 22.00 uur en in weekenden en op feestdagen van 9.00 tot 17.00 uur. Melden kan ook 24/7 via een beveiligde omgeving op meldmisdaadanoniem.nl/melden