Woensdag 19 mei heeft het kabinet de tweede stap gezet in het openingsplan en zaterdag 5 juni volgt de derde stap. Langzaam wordt steeds meer mogelijk en hopelijk volgt het herstel van onze economie snel. 

De coronapandemie heeft er bij veel ondernemers flink ingehakt en onze horeca, retail en toeristische sector staan onder grote druk. Het is heel bemoedigend om te merken dat ondanks deze bijzondere omstandigheden ondernemers in het centrum van Bunschoten-Spakenburg de veerkracht tonen om hun blik op de toekomst te richten.

Herstel

Het herstellen van de economie zal niet vanzelf gaan. Maar als de ondernemers samen de schouders eronder zetten, is er veel mogelijk. Als gemeente willen we u daar graag bij helpen. Samen met u willen we kijken hoe we het herstel het best kunnen inzetten. Welke uitdagingen en kansen zien we voor ons centrum? Hoe maken we slim gebruik van online promotie en onze publiekstrekkers, denk bijvoorbeeld aan de Spakenburgse Dagen, de botters en de weekmarkt, om de consument weer te bewegen ons prachtige centrum te bezoeken? Uiteraard is een goede samenwerking tussen de ondernemers een belangrijke voorwaarde om ons centrum op de kaart te zetten.

Stad & Co

Om u te begeleiden bij het maken van gezamenlijke plannen voor het centrum en het versterken van de samenwerking hebben we het onafhankelijke bureau Stad & Co in de arm genomen. Zij hebben veel ervaring met het ondersteunen van centrumgebieden. Stad & Co begint haar werkzaamheden door vanaf juni gesprekken te voeren met zoveel mogelijk centrumondernemers. Wilt u ook input leveren over wat beter kan? Neem dan contact op met Floor Thomasse van Stad & Co via floor@stadenco.nl of 06 – 1164 5444.