Maandag 4 januari heeft burgemeester Melis van de Groep de gemeentelijke Pluim uitgereikt aan Jan Anbeek en Steven Koelewijn. Beide heren hebben een Pluim ontvangen vanwege hun jarenlange betrokkenheid bij en inzet voor jeu de boules vereniging Boulamis. 

 

 

Al bijna 26 jaar geleden heeft Jan Anbeek het initiatief genomen om de vereniging op te richten. Hij werd enthousiast over het spel tijdens zijn vakanties in Frankrijk. Na een oproep in de lokale krant reageerden zo’n 15 mensen en werd de vereniging een feit. Steven Koelewijn werd later lid van de club. Zijn vrouw was lid van het eerste uur en heeft hem enthousiast gemaakt, met als resultaat dat hij een bevlogen kracht binnen Boulamis is geworden.

Trots

Beide mannen zijn trots op hun vereniging, vooral ook op het prachtige gebouw dat de naam Boulodrome draagt. Ze laten weten dankbaar te zijn dat er bij de realisering van hun plannen royale financiële steun vanuit de Bunschoter gemeenschap gekomen is. 

Prestatie

De Pluim wordt uitgereikt aan personen die zich aantoonbaar in de Bunschoter gemeenschap verdienstelijk hebben gemaakt of een uitzonderlijke prestatie hebben geleverd. Een jury adviseert het college van burgemeester en wethouders over het toekennen van de gemeentelijke onderscheiding.