Met elkaar zijn en blijven we verantwoordelijk voor de veiligheid in het verkeer. Deze keer besteden we in de verkeersrubriek aandacht aan de onverplichte fietspaden bij begraafplaats De Akker. 

Maakt u weleens gebruik van deze onverplichte fietspaden? Het is een mooie locatie in de gemeente Bunschoten om te wandelen en bijvoorbeeld de hond uit te laten. Het is dan ook een gebied waar uw hond niet per se aangelijnd hoeft te zijn. Maar ook mensen op de (elektrische) fiets of wielrenners maken gebruik van deze paden, wat is toegestaan.

Houd rekening met elkaar

Om de verkeersveiligheid in dit gebied te waarborgen, is het belangrijkste om rekening te houden met elkaar. Zowel wandelaars, loslopende honden en fietsers mogen van deze paden gebruikmaken. De ruimte is beperkt en moet gedeeld worden met diverse gebruikers. Ziet u iemand naderen? Rem iets af of doe een klein stapje opzij en maak ruimte voor elkaar. Scooters en snorfietsen mogen alleen gebruikmaken van deze paden als de motor is uitgeschakeld. Anders moet een andere route worden gekozen.

Vragen

Met elkaar kunnen we de veiligheid in het verkeer waarborgen. Heeft u naar aanleiding van dit artikel nog vragen over de onverplichte fietspaden bij de begraafplaats? Dan kunt u contact opnemen met Wiebe van der Wijk via het telefoonnummer 033 – 299 1411.