De skatebaan bij de Bikkersweg wordt vernieuwd. In overleg met omwonenden en (toekomstige) gebruikers van de skatebaan is een ontwerp gemaakt.

De vernieuwde skatebaan houdt ongeveer dezelfde oppervlakte als nu en wordt bijna helemaal van beton. Dit materiaal is fijner voor de gebruikers, maar ook geluidsarmer dan de materialen van het huidige skatepark. Voor een goede inpassing in de omgeving is de skatebaan wel een aantal meter naar het zuiden opgeschoven. 

Doelgroepen

De nieuwe skatebaan is door de variërende hoogtes te gebruiken door verschillende leeftijdscategorieën en beginnende en meer gevorderde skaters. Daarnaast is de skatebaan te gebruiken door verschillende doelgroepen, zoals skaters, skateboarders en steppers.

Informatieavonden

Naast het ontwerp van de nieuwe skatebaan, is ook een goede inpassing in de omgeving belangrijk. Hierbij is aandacht voor het beperken van overlast (JOP) en het verhogen van de (verkeers)veiligheid. Om tot een zo goed mogelijk ontwerp te komen zijn er informatieavonden georganiseerd voor omwonenden en (toekomstige) gebruikers van de skatebaan. De input die hierbij is opgehaald, is meegenomen in het ontwerp.

Reageren of vragen

Hieronder vindt u het ontwerp van de skatebaan. Wilt u reageren op het ontwerp? Aanvullingen kunt u voor 18 mei a.s. kenbaar maken door te mailen naar Bart Tolboom via b.tolboom@bunschoten.nl. Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Dan kunt u ook contact opnemen met Bart Tolboom via 033 – 299 1411 of door een mail te sturen.

Bekijk het ontwerp

Achtergrond

Een groep jongeren heeft vorig jaar een petitie ingediend voor de realisatie van een nieuw skatepark op de huidige locatie bij de Bikkersweg. In de petitie geven de jongeren aan dat de huidige opzet van het skatepark onvoldoende is. Er is te weinig uitdaging en ruimte om goed gebruik te kunnen maken van de skatebaan. Dit neemt toe als het drukker wordt op de skatebaan, met ongelukken als gevolg. In de raadsvergadering van 4 november 2021 heeft de gemeenteraad krediet beschikbaar gesteld voor het vernieuwen van de skatebaan.