Vindt u het leuk om bewoners te adviseren over energiebesparing? Meld u dan aan als vrijwillige energiecoach. Als energiecoach geeft u bewoners tips over hoe ze zowel geld als energie kunnen besparen: van eenvoudige maatregelen, zoals het vervangen van gloeilampen door ledlampen, tot grotere maatregelen, als het aanschaffen van zonnepanelen om het huis te verduurzamen. 

In de gemeente Bunschoten zijn al twee vrijwillige energiecoaches actief. We zoeken versterking van het team. Wij zoeken mensen die beschikken over goede communicatieve vaardigheden en uitstekende kennis van de Nederlandse taal in woord en geschrift. Technische kennis is niet per se nodig.

Wat gaat u doen?

Veel bewoners willen graag energie besparen of hun woning verduurzamen, maar vaak weten ze niet waar te beginnen. Als vrijwillige energiecoach helpt u huurders en woningeigenaren op weg. U bespreekt met de bewoner samen welke maatregelen kunnen worden gerealiseerd, hoeveel besparing in geld en energie dat oplevert en welke financieringsmogelijkheden er zijn. De gesprekken vinden bij de bewoner thuis plaats, telefonisch of online. U komt niet met lege handen: u neemt een doos met energiebesparende producten mee. Aansluitend ontvangen bewoners een door u gemaakt adviesrapport om met de handige tips aan de slag te gaan.

Training

Geschikte kandidaten krijgen vooraf verschillende trainingen en blijvende ondersteuning. De trainingen gaan onder andere over energiebesparende maatregelen en gesprekstechnieken. We vertellen u welke tips u bewoners kunt geven die hun energierekening op een eenvoudige manier willen verlagen. Ook leren we u hoe u de tips in een persoonlijk adviesrapport kunt zetten. 

Aanmelden

Heeft u vragen over de functie of wilt u meer informatie? Dan bent u a.s. zaterdag 13 november tussen 11.00 en 13.00 uur van harte welkom bij de kraam Duurzaam Bunschoten op de markt in het centrum. U vindt de kraam voor de winkel Freewear. Bij deze kraam zijn energiecoaches van Bunschoten aanwezig die u graag meer vertellen over hun functie.

Nu al enthousiast? Dan kunt u zich aanmelden via onderstaande knop. We horen graag waarom het u leuk lijkt om energiecoach te worden, waarom u een goede energiecoach zou zijn en hoeveel uren u per week beschikbaar bent.

Aanmelden als energiecoach