Van 17 tot en met 26 september vindt de Nationale Sportweek plaats. Deze week presenteren verschillende plaatselijke sport- en beweegaanbieders zichzelf op uitnodiging van het Sportplatform Bunschoten. U bent als inwoner van harte uitgenodigd om langs te komen, deel te nemen en kennis te maken met het aanbod op het gebied van sport en bewegen.

Op vrijdag 17 september vindt om 15.30 uur de centrale aftrap plaats door wethouder Peter van Asselt bij ’t Aralveldje, waarna tot 17.30 uur korte clinics, trainingen en demonstraties worden gegeven voor inwoners. 

Activiteitenoverzicht

In diezelfde week openen sport- en beweegaanbieders hun deuren en bieden zij verschillende activiteiten aan. Alle activiteiten voor die week worden verzameld in een handig overzicht dat binnenkort verschijnt.

Programma

Op het programma staan nog twee andere vaste momenten, namelijk de Dag van het aangepast sporten op woensdag 22 september bij het veld naast ‘t Kruisrak en de Buitenspeeldag, voor ons eveneens de slotdag, op vrijdag 24 september. De Buitenspeeldag staat centraal op verschillende locaties in het dorp.

Scholen

Ook de scholen in de gemeente Bunschoten zijn aangeschreven om aan te sluiten. Lokale sport- en beweegaanbieders kunnen een video van zo’n 5 minuten maken met een ‘beweegchallenge’, die op scholen kan worden afgespeeld. Klassen kunnen hiermee aan de slag door lekker te bewegen in het klaslokaal, gymzaal of op het schoolplein. 

Aanmelden

Sportverenigingen die zich nog niet hebben aangemeld voor de Nationale Sportweek en wel graag mee willen doen, kunnen dat alsnog doen via info@sportplatformbunschoten.nl.