In oktober 2018 is het Nationaal Preventieakkoord ondertekend. Dit akkoord heeft als doel om te zorgen dat in 2040 roken, overgewicht en alcohol- en drugsgebruik zijn verminderd en Nederland zo gezonder wordt. In de gemeente Bunschoten werken we op dit moment aan een lokale versie van het Preventieakkoord. Hiervoor willen we graag weten wat u belangrijk vindt!

Wat vindt u belangrijk?

Meerdere partijen hebben al meegedacht en gesproken om bestaande campagnes en acties te integreren tot een totaalplan. Nu zijn we benieuwd welke acties u het meest belangrijk vindt om overgewicht, roken, alcohol- en drugsgebruik in Bunschoten terug te dringen. In de enquête vindt u bij elk onderwerp een lijst met acties. Hier kunt u aangeven welke u het meest belangrijk vindt door bij elk onderwerp een top 3 van acties te maken. Hoe belangrijk vindt u het bijvoorbeeld dat verenigingen/sportaccommodaties rookvrij zijn? Of hoe belangrijk vindt u het dat er op school aandacht is voor gezondheid en weerbaarheid? Vul de enquête in en laat het ons weten!

Lokaal Preventieakkoord

De acties waarvan uit de enquête blijkt dat ze het meest gewenst zijn, worden gebruikt bij het opstellen van het Lokale Preventieakkoord. Met expertise en energie van professionals, vrijwilligers en inwoners bepalen we samen de inhoud van het Lokale Preventieakkoord Bunschoten!