De afgelopen week is door het onderzoeksrapport de omvang van de kinderopvangtoeslagaffaire duidelijk geworden. Ook in de gemeente Bunschoten zijn er gedupeerde gezinnen. Naast de (grote) financiële problemen zijn er vaak ook op andere gebieden problemen ontstaan. Schulden, spanningen in het gezin, relatieproblemen, stress en gezondheidsklachten en problemen met of op het werk. Bent u getroffen door de kinderopvangtoeslagaffaire? Dan kunt u bij de (gevolg)problemen ondersteuning krijgen van de gemeente! 

De financiële compensatie en afhandeling ligt bij de Belastingdienst, maar de gemeente gaat gedupeerde gezinnen wel ondersteunen bij de gevolgen. U kunt dan denken aan schuldhulpverlening, bijzondere bijstand (als bijvoorbeeld onvoorzien een wasmachine stuk is gegaan) of ondersteuning bij gezinsproblemen. Helaas weten wij niet om welke gezinnen het gaat. Vanwege de privacywetgeving mag de Belastingdienst namelijk de persoonsgegevens van gedupeerden niet doorgeven aan de gemeente. 

Neem contact op

Bent u als inwoner van de gemeente Bunschoten gedupeerde van de Kinderopvangtoeslagaffaire en heeft u ergens ondersteuning bij nodig? Neem dan vanaf januari contact op voor ondersteuning door de gemeente. Bel 033 2991411 en vraag naar Marianne van Workum.