Heeft u al gehoord van de Japanse duizendknoop? Deze plant is sinds een paar jaar op diverse locaties in de gemeente Bunschoten gevonden. Het is een plant die lastig te bestrijden is en grote schade kan aanrichten aan andere planten, maar ook aan gebouwen, leidingen en wegen. Overigens is de plant niet gevaarlijk voor mens en dier.

Op dit moment zijn er elf locaties bij ons bekend. Een groot deel van deze locaties bevindt zich in het buitengebied. We zijn als gemeente al gestart met het bestrijden van een aantal locaties. Maar om eventuele nieuwe locaties in beeld te krijgen, kunnen wij uw hulp goed gebruiken. Ziet u (mogelijk) de Japanse duizendknoop in de openbare ruimte? Maak dan een melding in Fixi via www.bunschoten.nl/melding of de Fixi-app onder de categorie Groen.

Bestrijden

Ook in uw tuin of op uw perceel kan de Japanse duizendknoop voorkomen. Als dat het geval is, kunt u deze plant op verschillende manieren bestrijden of beheersen. U kunt de plant bijvoorbeeld uitgraven, uittrekken of overgieten met kokend water. Let op: het is van groot belang dat u de groeiplaats van de duizendknoop niet maait. Heeft u de plant verwijderd? Gooi de stengels dan bij het restafval en niet in de groene container.

Website

Wilt u meer informatie over de Japanse duizendknoop? Dan kunt u terecht op de speciaal ingerichte webpagina over de Japanse duizendknoop. Als u daarna nog vragen heeft, kunt u contact opnemen met 033 – 299 1411.