Tweede Kamerverkiezingen 15 maart 2017

Home > Inwoners > Tweede Kamerverkiezingen 15 maart 2017 > Tweede Kamerverkiezingen 15 maart 2017

Tweede Kamerverkiezingen 15 maart 2017

Op woensdag 15 maart 2017 vinden de Tweede Kamerverkiezingen plaats. U kunt deze dag van ’s ochtend 07.30 tot ’s avonds 21.00 uur uw stem uitbrengen. Om een stem uit te kunnen brengen, worden alle kiesgerechtigde inwoners opgeroepen. Uw stempas wordt uiterlijk 1 maart 2017 thuis bezorgd. De kandidatenlijsten worden ook huis-aan-huis verspreid.

Waar kunt u stemmen?
Op uw stempas staat het adres van het stembureau dat dicht bij u in de buurt is, maar u kunt met de stempas in elk stembureau in de gemeente Bunschoten stemmen.

Overzicht stembureaus in de gemeente
1. Basisschool de Ark, Rembrandt van Rijnstraat
2. Immanuelkerk, Plevier  
3. GBS Het Talent, Jan van Riebeeckstraat
4. Gemeentehuis, Stadsspui
5. P. Jongelingschool, Vogelpad
6. Mr. Groen van Prinstererschool, Vivaldiweg
7. Noorderkerk, Kerkstraat
8. Zorg- en Wooncentrum De Haven, Op de Ree
9. Westerkerk, Van der Duyn van Maasdamlaan
10.School met de Bijbel, Vaartweg (Eemdijk)
11.Brandweerkazerne, Prinses Irenestraat

Stempas verloren
Verliest u uw stempas of heeft u deze niet ontvangen? Dan kunt u zelf op vertoon van een identiteitsbewijs tot uiterlijk 14 maart 2017 om 12.00 uur een vervangend exemplaar aanvragen in het gemeentehuis, Stadsspui 1. Wanneer u uw oorspronkelijke stempas weer terugvindt, kunt u hiermee niet uw stem uitbrengen. Het nummer van die stempas komt namelijk te vervallen zodra u een nieuwe aanvraagt.

Stemmen in een andere gemeente in Nederland?
Wilt u zelf stemmen in een andere gemeente? Dan moet u een kiezerspas aanvragen. Met deze kiezerspas stemt u dan zelf in een andere gemeente in Nederland. De kiezerspas heeft wel een kleine beperking. U kunt namelijk geen andere kiezer meer machtigen om voor u te stemmen.
Het schriftelijke verzoek voor een kiezerspas moet u uiterlijk op 10 maart 2017 bij de gemeente indienen. U kunt een kiezerspas aanvragen aan de balie van het gemeentehuis.

Iemand anders voor u laten stemmen?
Kunt u op 15 maart 2017 niet zelf stemmen? Laat dan een andere kiezer voor u stemmen.
Een andere kiezer uit de gemeente Bunschoten kunt u eenvoudig machtigen om voor u te stemmen. Daarvoor vult u het volmachtbewijs op de achterzijde van uw stempas in. U moet degene die voor u gaat stemmen ook een kopie van uw identiteitsbewijs meegeven. Denkt u erom dat uw identiteitsbewijs maximaal vijf jaar verlopen mag zijn.

U kunt ook een andere kiezer machtigen door het indienen van een schriftelijk verzoek bij de gemeente. Meer informatie hierover vindt u in het document wat u onderaan deze pagina kunt downloaden.