WhatsApp buurtpreventie: samen werken aan een veilige buurt

Home > Inwoners > Nieuws > WhatsApp buurtpreventie: samen werken aan een veilige buurt

WhatsApp buurtpreventie: samen werken aan een veilige buurt

Op eigen initiatief van bewoners uit diverse buurten in de gemeente Bunschoten zijn er WhatsApp-groepen gestart om de buurt veiliger te maken. De gemeente en politie juichen dit eigen initiatief van harte toe, omdat buurtbewoners extra ogen en oren in de wijk zijn.

Het idee van een WhatsApp-groep is om samen in uw buurt een oogje in het zeil te houden en sneller een verdachte situatie te melden bij de politie. Hebben u en uw buren nog geen WhatsApp-groep? Werk ook samen aan een veilige buurt en start er een op!

Doe mee
Als u graag een bijdrage wilt leveren aan de veiligheid en leefbaarheid in uw straat, buurt of wijk, dan kunt u op www.wabp.nl (WhatsApp Buurtpreventie Nederland) nagaan of er bij u in de buurt al een groep actief is. U kunt u aanmelden bij een bestaande WhatsApp-groep door contact op te nemen met de beheerder. Als er nog geen groep actief is, kunt u er zelf een oprichten. Eén buurtbewoner richt een nieuwe groep op en is daarmee beheerder van de groep. Deze persoon onderhoudt ook de contacten met politie en gemeente.

Waarschuwingsbordjes
Inwoners uit de gemeente Bunschoten kunnen een aanvraag indienen voor het plaatsen van een waarschuwingsbord ‘WhatsApp buurtpreventie’. De voorwaarden hiervoor en meer informatie over het opzetten van een WhatsApp-groep vindt u op deze pagina.