Wat betaalt u voor uw huishoudelijke afval?

Home > Inwoners > Nieuws > Wat betaalt u voor uw huishoudelijke afval?

Wat betaalt u voor uw huishoudelijke afval?

RSS
Dit item is verlopen op 04-10-2017.

Sinds afgelopen januari betaalt u €1,55 voor het storten van uw restafval in de ondergrondse container. Naast dit variabele bedrag, betaalt u ook een vast bedrag. Deze bedragen vormen samen de afvalstoffenheffing.

Het vaste bedrag wordt vastrecht genoemd. Elk huishouden, ongeacht de grootte, betaalt in 2017 €119,35 vastrecht. U krijgt in februari 2017 een rekening voor het betalen van het vastrecht. Naast het vastrecht is er ook het variabele recht. Dit is de prijs die u betaalt voor de stortingen van uw restafval in de ondergrondse container. Dit bedrag is dus voor elk huishouden verschillend. Sinds afgelopen 1 januari betaalt u €1,55 per keer dat u een storting doet in de ondergrondse container voor restafval. Hoe beter u scheidt, hoe minder restafval u overhoudt. Woont u in hoogbouw en heeft u niet gezamenlijk met medebewoners van het gebouw een huis-aan-huiscontainer voor gft aangevraagd? Dan kunt u uw gft-afval kwijt in de ondergrondse container voor restafval.  U ontvangt in februari 2018 een rekening voor alle stortingen die u in 2017 in de ondergrondse container heeft gedaan.

Meer informatie
In onderstaande tabel kunt u zien hoeveel stortingen u dit jaar in de ondergrondse container voor restafval kunt doen om hetzelfde te betalen als vorig jaar. Meer informatie over onder andere de tarieven vindt u op deze pagina.