Verwijderen gemeentelijke bomen

Home > Inwoners > Nieuws > Verwijderen gemeentelijke bomen

Verwijderen gemeentelijke bomen

Het afgelopen jaar zijn er controles uitgevoerd naar de veiligheid van gemeentelijke bomen. Hieruit blijkt dat er vanwege veiligheidsoverwegingen in totaal 43 bomen gekapt moeten worden. Deze werkzaamheden vinden plaats in de maanden januari, februari en maart van 2019.

Als de werkzaamheden zijn uitgevoerd, worden er in het voorjaar nieuwe bomen geplant. Bent u benieuwd op welke locaties in de gemeente bomen worden verwijderd of herplant? Onderaan dit nieuwsbericht kunt u de kaptekening en kaplijst downloaden.

Waardevol
Veel essen in de gemeente zijn aangetast met een bepaald soort schimmel die essensterfte veroorzaakt. Hierdoor zijn dertig essen zodanig verzwakt en onveilig dat ze verwijderd moeten worden. Voor bomen met een zogenoemde waardevolle structuur is een kapvergunning aangevraagd en worden op een later moment vervangen. De maatregelen uit de veiligheidscontroles en het vervangingsbeleid zijn goedgekeurd door de groencommissie.

Contact
Voor vragen en/of opmerkingen kunt u contact opnemen met Jan Bos via 033 – 299 1411 of het contactformulier.