Overlast van bladeren? Vraag een bladkorf aan!

Home > Inwoners > Nieuws > Overlast van bladeren? Vraag een bladkorf aan!

Overlast van bladeren? Vraag een bladkorf aan!

Het is weer de tijd van het jaar: de bomen verliezen langzamerhand hun blaadjes. In de herfst kunnen vallende bladeren van bomen voor overlast zorgen. We proberen als gemeente de straten zoveel mogelijk schoon te houden. Staan er bij u in de buurt gemeentelijke bomen die veel blad verliezen? Dan kunt u een bladkorf aanvragen.

De bladkorven zijn een soort containers van dik gaas, bedoeld om bladeren van gemeentelijke bomen in te doen. Takken, stronken, groenten, fruit- en tuinafval en overig afval (zoals stenen, tegels, aarde en oud tuinmeubilair) horen daar niet in thuis. U kunt een bladkorf aanvragen via een Snel Herstel-melding. Dit kan onder andere via deze link of via de gemeente Bunschoten-app.