Honden in de gemeente Bunschoten

Home > Inwoners > Nieuws > Honden in de gemeente Bunschoten

Honden in de gemeente Bunschoten

In onze gemeente willen we het voor iedereen leuk houden, voor mens én dier. Het hondenbeleid moet eraan bijdragen dat iedereen op een prettige manier gebruik kan maken van de openbare ruimte en het groen. Wij geven u graag een overzicht van de voorzieningen en regels voor honden en hun eigenaren binnen onze gemeente.

U mag uw hond overal uitlaten. Uw hond moet wel altijd aan de riem, behalve in de aangewezen uitlaatgebieden. Ook moet u overal binnen de gemeente Bunschoten de hondenpoep opruimen, tenzij bordjes aangeven dat dit niet hoeft. Zo mag uw viervoeter bijvoorbeeld loslopen bij Sportpark De Vinken (zonder opruimplicht), maar is het verboden voor honden op het pad vanaf het Amaliahuis richting de Maatweg in Eemdijk.

Bordjes
Binnen de gemeente staan overal bordjes. De volgende vier bordjes kunt u tegenkomen:

• Honden aan de lijn - geen opruimplicht (roze bordje)
  • Losloopgebied - geen opruimplicht (groen bordje)
  • Losloopgebied - wel opruimplicht (geel bordje)
  • Verboden gebied voor honden (rood bordje)

Hondenwandelkaart
Benieuwd waar uw hond mag loslopen in de gemeente of waar het verboden is voor honden? U kunt bij de gemeente een gratis hondenwandelkaart ophalen. Op deze kaart vindt u de uitlaatgebieden en de regels/richtlijnen rondom het hondenbeleid binnen de gemeente. U kunt de kaart ook downloaden via deze link.

Opruimmiddel
Als u uw hond uitlaat, moet u altijd een opruimmiddel bij u hebben om de hondenpoep op te ruimen, denk aan een stevig zakje, schepje of hondenpoepgrijper. Het opruimmiddel moet u op verzoek kunnen tonen aan de aangewezen toezichthouder of boa. Zakjes voor het opruimen van hondenpoep kunt u gratis ophalen bij het gemeentehuis, VVV, havenkantoor, dierenartspraktijk Wellensiek en Welkoop. Opgeruimde poep kunt u kwijt in de vuilnisbakken in de woonwijk of thuis bij het restafval.