Heeft de overheid uw juiste gegevens?

Home > Inwoners > Nieuws > Heeft de overheid uw juiste gegevens?

Heeft de overheid uw juiste gegevens?

Overheidsorganisaties (denk aan de Belastingdienst en UWV) en instellingen (zoals pensioenverzekeraars) gebruiken uw gegevens voor het berekenen van uw toeslagen, uitkering of het recht op vergoeding van uw ziektekosten. Het is daarom belangrijk dat de gemeente over uw juiste persoonsgegevens beschikt.

De gemeente gebruikt uw gegevens bijvoorbeeld als u een parkeervergunning aanvraagt of een nieuw paspoort. Staat u niet goed geregistreerd, dan ontvangt u misschien niet de uitkering of de toeslagen waar u recht op heeft. Ook kan een aanvraag van een paspoort of parkeervergunning dan langer duren.

Controleren
U controleert uw gegevens gemakkelijk en snel via www.mijnoverheid.nl. Hier kunt u met DigiD inloggen. Als uw gegevens kloppen, hoeft u niets te doen. U kunt er dan vanuit gaan dat andere instanties deze gegevens ook gebruiken. Als uw gegevens niet kloppen, neem dan contact op met de gemeente via 033 – 299 14 11.