Home > Inwoners > Nieuws

• Bewoner buitengebied? Kom naar een informatieavond over sneller internet!

(19-01-2018)

Afgelopen september heeft er een informatieavond over sneller internet in het buitengebied van de gemeente Bunschoten plaatsgevonden. De afgelopen maanden is er ook een interessepeiling gehouden onder de bewoners uit het buitengebied. Hieruit bleek dat 75% van deze bewoners graag sneller internet wil. Zij kunnen daarom tot 3 april 2018 een glasvezelabonnement afsluiten bij een dienstaanbieder. Als 50% van de bewoners van het buitengebied dit doet, dan gaat de aanleg van glasvezel in het buitengebied door.

• De nieuwe informatiegids is uit! Haal hem gratis op bij verschillende punten

(17-01-2018)

Onlangs is de informatiegids Bunschoten voor 2018 verschenen. In deze informatiegids (voorheen gemeentegids) vindt u een zo compleet mogelijk overzicht van alle verenigingen, stichtingen en instellingen die onze gemeente rijk is. Daarnaast vindt u in de gids informatie over het gemeentebestuur.

• Spookfietsen op rotondes, hoe zit dat ook alweer?

(17-01-2018)

De gemeente besteedt via deze verkeersrubriek periodiek aandacht aan onduidelijke verkeersregels en verkeerssituaties waar regelmatig vragen over worden gesteld. Vandaag deel 17 over spookfietsen op rotondes.

• Expositie Marianne Heyboer in het gemeentehuis

(17-01-2018)

De kunstenares Marianne Heyboer exposeert op dit moment in het gemeentehuis. De expositie is een overzicht van de schilderijen van stilleven, landschappen en gebouwde omgevingen die Marianne Heyboer heeft gemaakt. U kunt de schilderijen bewonderen tot 16 maart 2018.

• Opruiming gevonden fietsen

(11-01-2018)

Alle fietsen die afgelopen periode zijn gevonden en nog niet door de eigenaar zijn opgehaald, worden binnenkort opgehaald door een opkoper. Bent u uw fiets kwijt? Op deze pagina vindt u een overzicht van fietsen die gevonden zijn. Als u denkt dat uw fiets in de lijst van gevonden fietsen staat, kunt u voor 31 januari 2018 contact opnemen met de gemeente via tel. 033-29914 11.

• Vervolg ruimen graven Memento Mori in 2018

(10-01-2018)

In het najaar van 2018 gaat de gemeente verder met het ruimen van algemene graven en particuliere graven die niet verlengd worden. In juni 2017 zijn hiervoor brieven verstuurd aan familieleden dan wel voormalig rechthebbenden. Het is niet zo dat ieder familielid afzonderlijk geïnformeerd wordt, controleert u zelf ook de grafnummers en overleg als familie met elkaar.

• Portretten van inwoners met een bijzonder verhaal: Toekomstdromen van Nabi

(10-01-2018)

Bunschoten United heeft onlangs het magazine Bunschoten United – Samen verbonden uitgebracht. In dit magazine krijgt u een kijkje in de levens van vijf inwoners uit onze gemeente. Dit zijn inwoners met verschillende achtergronden. Vandaag een kijkje in het leven van de uit Afghanistan afkomstige Nabi Nabizada (22).

• Afvalinzameling 2018: alles op een rijtje

(10-01-2018)

Onlangs bent u geïnformeerd over de afvalinzameling voor dit jaar. We zetten deze informatie nog een keer voor u op een rij. In de raadsvergadering van december 2017 is besloten de bovengrondse gft container aan de Oostsingel begin januari 2018 weg te halen. Daarnaast is besloten dat pmd per februari 2018 één keer in de twee weken wordt opgehaald.

• Portretten van inwoners met een bijzonder verhaal deel 4: Weg uit China

(03-01-2018)

Bunschoten United heeft onlangs het magazine Bunschoten United – Samen verbonden uitgebracht. In dit magazine krijgt u een kijkje in de levens van vijf inwoners uit onze gemeente. Dit zijn inwoners met verschillende achtergronden. Vandaag een kijkje in het leven van Lehua Long (42).

• Meld misdaad anoniem en maak uw wijk veiliger!

(03-01-2018)

U kent de dader, maar de dader kent u ook? U heeft misschien wel informatie over een misdaad, maar er kunnen redenen zijn waarom u niet naar de politie kunt of durft. Een lastig dilemma. Hiervoor biedt Meld Misdaad Anoniem een vangnet.

• Verzamelcontainer gft voor hoogbouw weggehaald en ophaalfrequentie pmd omhoog

(28-12-2017)

In de raadsvergadering van 7 december 2017 is ook besloten dat de bovengrondse gft verzamelcontainer aan de Oostsingel begin januari 2018 wordt weggehaald. Gft wordt vergist tot biogas of gecomposteerd. Het is dus erg belangrijk dat gft goed gescheiden wordt. In de gft verzamelcontainer zat veel plastic, hierdoor werd het gft afval afgekeurd en als restafval verwerkt.

• 70% deelnemers IkPas 2017 gaat gezonder de kerst in!

(21-12-2017)

Tijdelijk je alcoholgebruik op pauze zetten leidt ook daarna tot 30% minder glazen alcohol drinken. Dit blijkt uit recent onderzoek van Tranzo, wetenschappelijk centrum zorg en welzijn van Tilburg University onder de deelnemers van IkPas 2017. Maar liefst 70% van de deelnemers drinkt ruim een halfjaar na de actie minder dan voor de start. Dat de hoeveelheid met een derde vermindert. komt omdat per gelegenheid minder wordt gedronken en omdat er minder vaak wordt gedronken.

• Portretten van inwoners met een bijzonder verhaal deel 3: Heimwee naar Bunschoten

(20-12-2017)

Bunschoten United heeft onlangs het magazine Bunschoten United – Samen verbonden uitgebracht. In dit magazine krijgt u een kijkje in de levens van vijf inwoners uit onze gemeente. Dit zijn inwoners met verschillende achtergronden. Vandaag een kijkje in hun leven van de 26-jarige  Katarzyna Gajek.

• Werkzaamheden Vaartweg

(20-12-2017)

Volgens planning zouden de straatwerkzaamheden op de Vaartweg voor Kerst zijn afgerond. Door de weersomstandigheden van de afgelopen weken wordt deze planning helaas niet gehaald; de vele sneeuw en regen hebben ervoor gezorgd dat het straatwerk niet aangebracht kon worden.

• Nieuws uit de raad

(13-12-2017)

Donderdag 7 december 2018 is de gemeenteraad in vergadering bijeen geweest. Op de agenda staan twee hamerstukken en vijf bespreekstukken. Er zijn drie raadsleden met kennisgeving afwezig.