Home > Inwoners > Nieuws

• Verstrekken van persoonsgegevens

(26-07-2017)

De gemeente houdt algemene persoonsgegevens bij van alle inwoners. Ook houden we gegevens bij van mensen die voor hun overlijden of vertrek naar het buitenland in onze gemeente woonden. Deze persoonsgegevens staan in de Basisregistratie personen (BRP). Organisaties, instellingen, overheden en particulieren mogen uw gegevens uit de BRP opvragen. Hiervoor gelden wel voorwaarden. U kunt voorkomen dat sommige organisaties uw persoonsgegevens kunnen opvragen. Dit heet 'verstrekkingsbeperking', voorheen 'geheimhouding'.

• Vandalisme

(26-07-2017)

In het eerste kwartaal van dit jaar is er voor €3645,31 aan schade aangebracht door vandalisme. Het herstel van deze schade kost natuurlijk geld en van de dader(s) ontbreekt in de meeste gevallen elk spoor, zodat verhaal niet mogelijk is. De gemeente en eigenlijk dus de inwoners van Bunschoten-Spakenburg draaien voor deze onnodige kosten op. Laat merken dat vandalisme niet normaal is. Meld vernielingen bij de politie, tel. 0900-8844 of bij de gemeente, tel. 033-299 1411.

• Onderzoek afgerond: grond dijkversterking Westdijk Bunschoten-Spakenburg blijkt vervuild

(24-07-2017)

Het werk aan de over tweeënhalve kilometer versterkte Westdijk in Bunschoten-Spakenburg wordt niet aanvaard door Waterschap Vallei en Veluwe. De verantwoordelijke aannemerscombinatie gebruikte voor de versterking van de dijk een partij thermisch gereinigde grond (TGG)*. Uit onderzoek, dat onlangs werd afgerond, blijkt dat deze grond niet voldoet aan wet- en regelgeving; de grond blijkt vervuild. Het waterschap heeft de aannemer aansprakelijk gesteld.

• Pas op voor zakkenrollers tijdens de Spakenburgse Dagen

(19-07-2017)

Tijdens de Spakenburgse Dagen is het druk in het centrum, een uitgelezen kans voor zakkenrollers om hun slag te slaan. Maak het zakkenrollers niet makkelijk en berg uw waardevolle spullen zoals telefoons en portemonnees goed op. Ziet u een verdachte situatie of bent u getuige van zakkenrollen? Bel dan direct 112!

• Een uitrit, hoe zit dat ook alweer?

(19-07-2017)

De gemeente besteedt via deze verkeersrubriek periodiek aandacht aan onduidelijke verkeersregels en verkeerssituaties waar regelmatig vragen over worden gesteld. Vandaag deel 15.

• Tips om stank en ongedierte in uw container te voorkomen

(17-07-2017)

Een langere periode met hoge temperaturen kan voor nare geurtjes en maden in uw container zorgen. Hieronder staan enkele tips die u kunt gebruiken om overlast te voorkomen.

• Gewijzigde openingstijden politiesteunpunt

(17-07-2017)

Tijdens de zomervakantie zal het politiesteunpunt gewijzigde openingstijden aanhouden. Tot 21 augustus zullen zij maandag en donderdag gesloten zijn. Vanaf 21 augustus zullen zij weer aanwezig tijdens de gebruikelijke openingstijden.

De gebruikelijke openingstijden:

Maandag, dinsdag 08.30 - 12.00 uur
    Woensdag 11.00 - 19.00 uur
    Donderdag, vrijdag 08.30 - 12.00 uur
  • Woning zonder aardgasaansluiting mogelijk

(12-07-2017)

Wist u dat het tegenwoordig mogelijk is om een woning te hebben zonder aardgasaansluiting en energiekosten? Het Rijk heeft bepaald dat elke woning na 2050 aardgasloos verwarmd moet worden. Er zijn steeds meer voorbeelden in de gemeente Bunschoten ontstaan van bewoners die hun woning voorbereiden om zich af te laten sluiten van het gasnet en zelfvoorzienend te worden in hun energiebehoefte.

• Samen sterk; Bunschoten United!

(12-07-2017)

Bunschoten United heeft deze week het eerste seizoen afgesloten met een vergadering die werd gehouden in de moskee. Er werd genoten van de gastvrijheid en de Turkse hapjes. Bunschoten United wil stimuleren dat inwoners van Bunschoten-Spakenburg en Eemdijk elkaar ontmoeten, beter leren kennen en elkaars achtergrond en cultuur leren begrijpen. Daarnaast wil het netwerk stimuleren dat inwoners actief betrokken zijn en omkijken naar elkaar. Dit doen ze door zowel aansluiting bij bestaande activiteiten, als door het ontwikkelen van nieuwe initiatieven.

• Nieuws uit de raad

(12-07-2017)

Donderdag 6 juli is de gemeenteraad in vergadering bijeen geweest. Op de agenda staan vijf hamerstukken (stukken waarvoor geen debat meer nodig is) en drie bespreekstukken, waaronder de Programmarekening 2016 en de Uitwerking Ankerpunten Minimabeleid. De VVD dient, mede namens CAP en SGP, een motie vreemd aan de agenda in over een te houden enquête inzake afvalbeleid.

• Gewijzigde tijden Sociaal Team De Lingt

(05-07-2017)

Tijdens de zomervakantie zal het Sociaal Team De Lingt gewijzigde tijden aanhouden. Tot 20 augustus is het Sociaal Team aanwezig van 09.00 - 13.00 uur. Na 20 augustus is het Sociaal Team weer bereikbaar op de gebruikelijke tijden van 09.00 - 17.00 uur.

• Huldiging sportkampioenen

(05-07-2017)

Ook dit jaar wil het college weer de sportkampioenen in het zonnetje zetten. Deze feestelijke bijeenkomst staat gepland op maandagavond 4 september om 19.00 uur. Is er bij uw vereniging een team of een individuele sporter die voor de ontvangst van kampioenen in aanmerking komt? Lever dan vóór 14 augustus 2017 informatie aan over het team of de persoon die kampioen is geworden.

• Omgekeerd inzamelen: waar staan we nu?

(05-07-2017)

Ruim acht maanden geleden zijn we in de gemeente Bunschoten overgegaan op het omgekeerd inzamelen. We beseffen dat we in deze periode veel van u gevraagd hebben. Wat heeft deze nieuwe manier van afvalinzameling tot nu toe opgeleverd? Wij laten u graag zien waar we nu staan.

• Op vakantie: is uw ID-bewijs nog geldig?

(05-07-2017)

Gaat u binnenkort op reis naar het buitenland? Controleer dan tijdig of uw paspoort of identiteitskaart nog geldig is! Reist u met uw kind naar het buitenland? Dan moet uw kind een eigen paspoort of identiteitskaart hebben.

• Nieuws uit de raad

(05-07-2017)

Donderdag 29 juni is de gemeenteraad ’s middags in vergadering bijeen geweest. Op de agenda staat de Kadernota begroting 2018-2021.