Home > Inwoners > Nieuws

• Routewijziging lijnbussen op Koningsdag

(25-04-2019)

In verband met Koningsdag wijzigt de route van de lijnbussen aanstaande zaterdag 27 april.

• Cursus afgerond

(24-04-2019)

Vorige week woensdag 17 april was alweer de vierde en laatste bijeenkomst van de cursus “Omgaan met de digitale overheid en DigiD” in het gemeentehuis. In totaal hebben zes deelnemers de cursus afgerond, waarvoor ze aan het eind van de vierde bijeenkomst een certificaat uitgereikt kregen.

• Intentieverklaring Lokaal Sportakkoord ondertekend

(24-04-2019)

De gemeente Bunschoten gaat deelnemen aan de Regeling Lokale Sportakkoorden – Sportformateur. Daarom heeft wethouder Alice Kok samen met mede-initiatiefnemers Marcel Waltman (Waltman Gym), André Bos (BC Shooters) en Will Bonneveld (Fysiohuis) een intentieverklaring ondertekend.

• Structuurtest www.bunschoten.nl

(24-04-2019)

Omdat de gemeente Bunschoten u als inwoner ook online optimaal van dienst wil zijn, is het van belang de website www.bunschoten.nl blijvend door te ontwikkelen. En daarbij kunnen wij uw hulp goed gebruiken.

• Wethouder Alice Kok opent het passagieren in Spakenburg

(23-04-2019)

In het nieuwe vaarseizoen, dat woensdag 17 april van start is gegaan, voert de Eemlijn (fietsboot) het passagieren in Spakenburg in. Wethouder Alice Kok (Recreatie & Toerisme) opende op ludieke wijze dit passagieren door op de steiger van Spakenburg met haar fiets door een lint te fietsen.

• Energie in Bunschoten

(17-04-2019)

Wist u dat de campagne ‘Energie in Bunschoten’ u stap voor stap op weg helpt naar een woning die klaar is voor een toekomst zonder (aard)gas? In 2050 moeten we van het gas af zijn. Dat is over 30 jaar. U gaat in die tijd vast verbouwingen doen in uw huis. Zorg dan dat u meteen de goede keuzes maakt op weg naar een (aard)gasloze woning. Wij helpen u op weg! Lees meer op de website www.energie-in-bunschoten.nl.

• Aanbrengen bermverharding Sint Nicolaashoofd

(12-04-2019)

Dinsdag 16 april wordt gestart met het aanbrengen van de bermverharding langs het Sint Nicolaashoofd vanaf de Scholekster tot aan de bebouwde komgrens. Het Sint Nicolaashoofd is daarom afgesloten voor verkeer voor ongeveer twee weken.

• Vandalisme-thermometer eerste kwartaal 2019

(10-04-2019)

De gemeente Bunschoten presenteert u opnieuw de vandalisme-thermometer. Deze keer treft u de financiële schade aan van vandalismepraktijken in het eerste kwartaal van 2019. In totaal is er voor € 796,70 aan schade aangebracht.

• Haarbrug-Zuid krijgt vorm

(10-04-2019)

Sinds eind 2018 wordt in fases de definitieve openbare ruimte van bedrijventerrein Haarbrug-Zuid ingericht. Op sommige plekken is de rijbaan al breder gemaakt met een zogenoemde betonnen molgootconstructie. Ook zijn de inritten en voetpaden gemaakt.

• Sloop voormalige brandweerkazerne en gemeentewerf

(03-04-2019)

Naar verwachting zal binnen twee weken gestart worden met de sloopwerkzaamheden van de voormalige brandweerkazerne en gemeentewerf. In de afgelopen weken zijn er door de nutsbedrijven al diverse werkzaamheden uitgevoerd voor de sloop. Inmiddels is er ook een aannemer geselecteerd.

• Nawal Hussein exposeert in gemeentehuis

(03-04-2019)

Sinds afgelopen maandag 25 maart kunt u de nieuwe expositie ‘Licht’ van kunstenares Nawal Hussein bewonderen in het gemeentehuis.

• Glasvezelaanleg in buitengebied van start

(03-04-2019)

Vorige week zijn de graafwerkzaamheden gestart voor het glasvezelnetwerk in het buitengebied van Bunschoten. In totaal worden 210 woningen in het buitengebied van Bunschoten aangesloten. Daarvoor wordt in totaal 45 kilometer glasvezelgeul gegraven.

• Honden niet toegestaan bij ’t Kleine Zeetje in zomerperiode

(01-04-2019)

In de zomer is het aangenaam vertoeven bij ’t Kleine Zeetje. Dit plezier kan echter bedorven worden door loslopende honden en hondenpoep op het strand en de ligweide. Daarom geldt er van 1 april tot en met 31 oktober een verbod voor honden in dit gebied.

• VRU zoekt 3 brandweervrijwilligers

(27-03-2019)

Veiligheidsregio Utrecht (VRU) werkt continu aan het verder verbeteren van de kwaliteit van rampenbestrijding en crisisbeheersing in de regio. Om hieraan bij te dragen, is de brandweerpost Bunschoten op zoek naar 3 brandweervrijwilligers.

• Bunschoten Schoon 2019

(27-03-2019)

Een schone straat, dat vindt u toch ook belangrijk? Iedereen kan zijn of haar steentje bijdragen om zwerfafval in onze gemeente aan te pakken. Daarom organiseert ROVA in samenwerking met de gemeente Bunschoten op zaterdag 6 april a.s. de opschoonactie Bunschoten Schoon. Kom samen met anderen in actie voor een schone buurt!